Harrach Péter állami földeket adna az egyesületnek, aminek ő az alelnöke

POLITIKA
2019 március 25., 06:13
comments 145

Tizennégy állami tulajdonú ingatlan vagyonkezelési jogát adná át az a törvényjavaslat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) fóti lovasterápiás központja számára, amelyet Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője nyújtott be két hete az országgyűlésnek - írja a 24.hu. Harrach Péter közben az NGYSZ alelnöke is.

„Nincs itt semmi összeférhetetlenség, hiszen nem cégről, hanem egy karitatív szervezetről van szó. Pont azért nyújtottam be én a törvényjavaslatot, mert én ismerem, hogy mire van szüksége a szervezetnek” - válaszolta a 24 kérdéseire a KDNP-s politikus. A rendszerváltás óta működő NGYSZ alapítói között egyébként ott van Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó is. Az NGYSZ egyesületének elnöki posztját jelenleg is Kövér László házelnök tölti be. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2017-ben 1,5 milliárd forinttal támogatta a szervezetet, az MNB pedig 135 milliót adományozott, de a szponzorok között volt az MFB, az MKB Bank, az MVM, a Szerencsejáték Zrt. és még számos jelentősebb állami cég.

A fóti gyermekváros területét is érintő ingatlanok Harrach törvényjavaslata szerint 2020 szeptemberétől kezdődően 20 éves időtartamra, ingyenesen kerülnének a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Egyesület vagyonkezelésébe. Harrach szerint ezeket a területeket eddig is az NGYSZ használta, és az átadás csak minimálisan érinti a gyermekvárost. Szél Bernadett szerint viszont ez nem igaz, ő azt mondja, egyesület több mint 100 oldalas tervdokumentációja „feketén-fehéren tartalmazza, hogy a Károlyi-birtok területe csökken” az átadások miatt. A képviselőnő azt állítja, mikor ezt felhozta volna a parlamentben, nem is engedték szóhoz jutni. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.