Harrach Péter állami földeket adna az egyesületnek, aminek ő az alelnöke

2019 március 25., hétfő 6:13
148

Tizennégy állami tulajdonú ingatlan vagyonkezelési jogát adná át az a törvényjavaslat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) fóti lovasterápiás központja számára, amelyet Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője nyújtott be két hete az országgyűlésnek - írja a 24.hu. Harrach Péter közben az NGYSZ alelnöke is.

„Nincs itt semmi összeférhetetlenség, hiszen nem cégről, hanem egy karitatív szervezetről van szó. Pont azért nyújtottam be én a törvényjavaslatot, mert én ismerem, hogy mire van szüksége a szervezetnek” - válaszolta a 24 kérdéseire a KDNP-s politikus. A rendszerváltás óta működő NGYSZ alapítói között egyébként ott van Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó is. Az NGYSZ egyesületének elnöki posztját jelenleg is Kövér László házelnök tölti be. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2017-ben 1,5 milliárd forinttal támogatta a szervezetet, az MNB pedig 135 milliót adományozott, de a szponzorok között volt az MFB, az MKB Bank, az MVM, a Szerencsejáték Zrt. és még számos jelentősebb állami cég.

A fóti gyermekváros területét is érintő ingatlanok Harrach törvényjavaslata szerint 2020 szeptemberétől kezdődően 20 éves időtartamra, ingyenesen kerülnének a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Egyesület vagyonkezelésébe. Harrach szerint ezeket a területeket eddig is az NGYSZ használta, és az átadás csak minimálisan érinti a gyermekvárost. Szél Bernadett szerint viszont ez nem igaz, ő azt mondja, egyesület több mint 100 oldalas tervdokumentációja „feketén-fehéren tartalmazza, hogy a Károlyi-birtok területe csökken” az átadások miatt. A képviselőnő azt állítja, mikor ezt felhozta volna a parlamentben, nem is engedték szóhoz jutni. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt