Ügyvédje szerint analfabéta a Magyarországon letartóztatott Iszlám Állam-tag

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Június végéig tarthatják bent azt a 27 éves szír férfit, aki a gyanú szerint az Iszlám Állam tagjaként öngyilkos merényleteket szervezett, és részt vett kivégzésben, mondta a Népszavának ügyvédje. Kelen László hozzátette: a gyanúsítás egyelőre meglehetősen ingatag lábakon áll. Elmondása szerint a fényképek, amiken a férfi látható, elmosódottak, azon az arc felismerhetetlen. Ártatlanságára utal a védő szerint az, hogy

"F. Hasszán analfabéta, iskolázatlan ember, márpedig írástudatlanként nehezen vezethette az Iszlám Állam egységeit, koordinálhatott volna merényleteket."

Hozzátette: a homszi kivégzésben való részvétel ügyében egy belga védett tanú tett rá terhelő vallomást. 

Fotó: Terrorelhárítási Központ

 A 27 éves kitoloncolására váró F. Hasszánt pénteken állították elő a nyírbátori őrzött befogadó központból, a gyanú szerint azért, mert korábban az Iszlám Állam terrorszervezetben harcolt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.