Ügyvédje szerint analfabéta a Magyarországon letartóztatott Iszlám Állam-tag

Június végéig tarthatják bent azt a 27 éves szír férfit, aki a gyanú szerint az Iszlám Állam tagjaként öngyilkos merényleteket szervezett, és részt vett kivégzésben, mondta a Népszavának ügyvédje. Kelen László hozzátette: a gyanúsítás egyelőre meglehetősen ingatag lábakon áll. Elmondása szerint a fényképek, amiken a férfi látható, elmosódottak, azon az arc felismerhetetlen. Ártatlanságára utal a védő szerint az, hogy

"F. Hasszán analfabéta, iskolázatlan ember, márpedig írástudatlanként nehezen vezethette az Iszlám Állam egységeit, koordinálhatott volna merényleteket."

Hozzátette: a homszi kivégzésben való részvétel ügyében egy belga védett tanú tett rá terhelő vallomást. 

Fotó: Terrorelhárítási Központ

 A 27 éves kitoloncolására váró F. Hasszánt pénteken állították elő a nyírbátori őrzött befogadó központból, a gyanú szerint azért, mert korábban az Iszlám Állam terrorszervezetben harcolt. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.