Betörne a tévés és a bankkártyás piacra az Apple

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Magyar idő szerint hétfő este zajlott az Apple aktuális nagy bejelentő eseménye, ahol, az előzetes várakozásoknak megfelelően ki is derült, hogy a techóriás most nem a termékekre, hanem a szolgáltatásokra fogja helyezni a hangsúlyt.

Az öt legfontosabb bejelentés mind szolgáltatást fedett le.

Egyrészt egy héttel azután, hogy kiderült, a Google nagyon komoly erőkkel indul a videojátékok borzasztó jövedelmező piacának meghódítására, az Apple is közölte, hogy hasonló terveket dédelgetnek: az Apple Arcade egy előfizetéses játékszolgaltatás, melyben egy havi díjért cserébe (melynek mértékét egyelőre nem tudni) több mint 100, csak iOS-re fejlesztett játék lesz elérhető. A játékok Apple termékekre lesznek letölthetőek, és hozzáférhetőek lesznek majd internet nélkül is. 

Az Apple News Plus eggy ismételt kísérlet lesz a cégtől, hogy az újságolvasási piacon is megvesse a lábát: az elsőre az Egyesült Államokban és Kanadában, de még idén Európában is elinduló szolgáltatásban havi 10 dollárért több mint 300 folyóirat cikkeihez lehet hozzáférni, többek között olyan lapokhoz, mint a Marie Claire, Vogue, New Yorker, Esquire, National Geographic és a Rolling Stone. 

A szolgáltatás a tervek szerint cikkeket is fog ajánlani az olvasóknak, jellemzően olyan lapokból, melyet nem olvasnak amúgy, és az Apple azt ígéri, hogy nem fogják követni, hogy ki milyen cikkeket olvasott el, és az adatokat nem is értékesítik hirdetők felé. 

Az Apple az Amazon modelljét követne megvetné a lábát a bankkártyát piacán is: az Apple Card egy, az iPhone-oddal összekötött virtuális kártya, amely minden egyes vásárlásnál új biztonsági kódot generál, és bankszámlaszám sem jár hozzá. A vásárlások történetét pedig lokálisan tárolják a cég ígérete szerint, szintén a célzott hirdetéseket visszaszorítandó. 

A legnagyobb bejelentés pedig az Apple TV körüli fejlesztéseket jelentette: idén ugyanis elindul az Apple TV Plus, ami saját gyártású műsorokkal szállna harcba a Netflix és az HBO meg a többi streamszolgáltató dominanciájával. Hogy ez hogyan fog kinézni, mennyiért és mennyi minden lesz elérhető, nem derült ki a bemutatón, csak annyit árultak el, hogy többek között Steven Spielberg, Steve Carell, Reese Witherspoon és a Szezám utcából ismert Nagy sárga madár is fog náluk műsorokat készíteni. (Verge és BBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.