Karácsonyék nevetséges stréberkedéssel próbálják kimosni magukat a parkolási balhéból

2019 március 26., kedd 16:20
593

„Karácsony Gergely azt kéri a pénzügyminisztertől, hogy kezdje a sort Zuglóval, kössék be az országban elsőként, akár már holnap a kerület automatáit az adóhatósághoz. Karácsony Gergely levelében megerősítette, kezdetektől fogva elkötelezett az átlátható, tiszta, korrupciótól mentes parkolási rendszer mellett, amely nem szólhat a profitszerzésről.”

Tehát Karácsony Gergely levelet írt Varga Mihálynak, amiben lelkesen és önként jelentkezik NAV-os bekötésre. Ugyanis a pénzügyminiszter bejelentette, hogy a parkolás kifehérítésének érdekében törvényt módosítanak, az órákat bekötik az adóhatósághoz. Már korábban leírtuk, hogy ez a lépés önmagában nem oldja meg a fővárosi parkolás problémáit. De Zuglóra ez különösképpen igaz. Ugyanis a kerület nagyon mélyen van a parkolási mizériában, de ott pont nem az automatákba bedobott érmék elszámolásával van a gond.   

A XIV. kerületben 2017-ben vezették be a fizetős parkolást. Azzal kezdték, hogy a pályázatból kizárták az olcsóbb ajánlatot, majd rábízták az üzemeltetést és az automaták telepítését egy olyan cégre, amiről mindenki tudta, hogy egy centrumos utódcég, amit Kupper András a Centrum-birodalom atyja hozott létre. Az a Kupper András, akit még a kilencvenes években ítélték el, mivel pont Zuglóban több tízezer rendbeli csalást követett el. Engedély nélkül szedett parkolási díjat az Állatkerti úton. A Centrum parkoló birodalom körül szinte megszámlálhatatlan gyanús ügyre bukkanunk. Jelenleg is per folyik a cég vezetői ellen, milliárdos parkolási csalás vádjával. Ennek ellenére a Fidesz és az MSZP összefogva több kerület után Zuglóban is rájuk bízta a parkolás ügyét. Karácsony Gergelynek lett volna módja megakadályozni a szerződés megkötését, de helyette mosta kezeit, tartózkodott a szavazásnál.

A zuglói közbeszerzés lezárásnak emlékezetes pillanata a Sötét parkolási ügyekről szóló filmünkben is benne van:

Miután februárban kitört a fővárosi parkolás körül a balhé, Tarlós István bekérte az összes kerületből az adatokat. Az aránylag friss zuglói rendszerben súlyos problémákat talált. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy Karácsonyék rendszere veszteséges. De az már felér egy gazdasági csodával, hogy sok százmilliós, brutális mínuszt termelnek. Tarlós István azt nyilatkozta, hogy lényegében a parkolási szerződésbe bele van kódolva a pazarlás. A kerületben egyetlen automata havi karbantartási, fenntartási díja 69000 Forint, miközben van olyan kerület, ahol ezt a munkát 6000 Forintért végzi el a parkolási cég. (Szinte vadonatúj automatákról beszélünk.) A brutálisan magasra srófolt működési költségeken, a régi centrumosokkal kötött pazarló szerződéseken folyik el a zuglói parkolási pénz, és nem az ellenőrizetlen automatákon. Szóval ezen a helyzeten a NAV-os bekötés semmit nem segít. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt