Mike Pence bejelentette: 5 éven belül amerikai űrhajósokat küldenek a Holdra

külföld
2019 március 26., 22:47
comments 131

Az Egyesült Államok öt éven belül ismét űrhajósokat küldene a Holdra – jelentette be Mike Pence amerikai alelnök.

„Az első nő és a következő férfi a Holdon amerikai asztronauták lesznek, akik amerikai rakétákkal, amerikai földről szálltak fel”

– mondta Pence az amerikai űrhajózási tanács ülésén, a NASA huntsville-i központjában.

Az alelnök szerint ezután a Hold felszínén egy űrbázist hoznának létre, ami a Marsra tervezett missziók bázisaként szolgálna.

Donald Trump amerikai elnök az utóbbi időben az amerikai űrkutatás középpontjába a Mars helyett a Holdat helyezte. A Holdon utoljára 1972-ben szálltak le amerikai űrhajósok az Apollo 17 misszióban.

Alan Bean a Holdon műszereket helyez el. Bean volt a negyedik ember, aki a Holdra léphetett, 1969. november 14-24 között járt ott az Apollo 12 holdkompjának vezetőjeként.
photo_camera Alan Bean a Holdon műszereket helyez el. Ő volt a negyedik ember, aki a Holdra léphetett, 1969. november 14. és 24. között járt ott az Apollo 12 holdkompjának vezetőjeként. Fotó: NASA/Science Photo Library

Január 3-án Kína egy szondája szállt le a Hold Földről nem látható oldalán, elsőként a világűr kutatásának történetében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.