Olasz állampolgárságot kap a 13 éves, másodgenerációs egyiptomi bevándorló, aki szólt a rendőröknek, hogy egy buszsofőr merényletet tervez 51 iskolás ellen

külföld
2019 március 26., 19:07
comments 124

Olasz állampolgárságot kap a 13 éves másodgenerációs egyiptomi bevándorló, Ramy Shehata, miután szerepet játszott az 51 iskolás gyerek ellen tervezett terrortámadás meghiúsításában – közölte Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, a bevándorlásellenes Liga kormánypárt vezetője.

„Igen Ramy állampolgárságára, mert a fiam is lehetne, és bizonyságát adta annak, hogy megértette ennek az országnak az értékeit”

– mondta a belügyminiszter.

A múlt kedden egy szenegáli származású olasz buszsofőr elrabolt, majd felgyújtott egy iskolabuszt, amin 51 gyerek volt. A férfi eredetileg fel akarta robbantani a buszt, hogy így tiltakozzon a Földközi-tengerbe fulladó migránsok miatt.

A felgyújtott busz 2019. március 20-án.
photo_camera A felgyújtott busz 2019. március 20-án. Fotó: AFP

Shehata és egy iskolatársa, a marokkói bevándorló Adam el-Hamami meghiúsították a terrortámadást azzal, hogy egy rejtett mobiltelefonnal értesítették a hatóságokat.

A csendőrség gyorsan reagált, és elállta a busz útját. A megállásra kényszerített járművet a gyerekek elhagyták, a sofőr benzinnel fellocsolta az utasteret, majd felgyújtotta a buszt.

A két fiatalt azóta hősként ünneplik, Shehatát és el-Hamamit, valamint a támadás meghiúsításában részt vevő 12 rendőrtisztet szerdán fogadja Salvini.

Az olasz belügyminisztérium szerint a szenegáli férfi szexuális erőszakcselekmények és ittas vezetés miatt már ismert volt a hatóságok előtt. „Ilyen személyt miért engednek iskolabuszt vezetni?” – kérdezte akkor Salvini. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.