A Vice 1,87 millió dollárt fizet kárpótlásul, amiért a női alkalmazottaknak kevesebbet fizetett, mint a férfiaknak

A Vice Media belement, hogy 1,875 millió dollárt fizet kárpótlásul, miután csoportosan perre ment ellen a női alkalmazottak egy része, mivel kevesebbet kerestek, mint a hasonló munkakörben dolgozó férfi kollégáik, mivel a Vice a bérmegállapodásoknál a korábbi bérekre támaszkodott. A bérkülönbség akkor is fennmaradt, miután a női alkalmazottak a szervezeten belül feljebb léptek.

A megállapodás azután jött létre, hogy a Vice új vezetőséget nevezett ki, tagadta, hogy bármilyen ezzel kapcsolatos, központi fizetési gyakorlat lenne, majd átadta a fizetési adatokat egy statisztikusnak, hogy megállapítsa, volt-e különbség a nemek fizetése között.

A megállapodás hétfőn csendben, egy Los Angeles-i fellebbviteli bíróságon született meg. A Hollywood Reporter szerint a bírósági dokumentumok alapján a Vice még olcsón megúszhatta, mert a cég inkább fiatalabb nőket alkalmaz. (Hollywood Reporter)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.