A Vice 1,87 millió dollárt fizet kárpótlásul, amiért a női alkalmazottaknak kevesebbet fizetett, mint a férfiaknak

2019 március 27., szerda 18:41
79

A Vice Media belement, hogy 1,875 millió dollárt fizet kárpótlásul, miután csoportosan perre ment ellen a női alkalmazottak egy része, mivel kevesebbet kerestek, mint a hasonló munkakörben dolgozó férfi kollégáik, mivel a Vice a bérmegállapodásoknál a korábbi bérekre támaszkodott. A bérkülönbség akkor is fennmaradt, miután a női alkalmazottak a szervezeten belül feljebb léptek.

A megállapodás azután jött létre, hogy a Vice új vezetőséget nevezett ki, tagadta, hogy bármilyen ezzel kapcsolatos, központi fizetési gyakorlat lenne, majd átadta a fizetési adatokat egy statisztikusnak, hogy megállapítsa, volt-e különbség a nemek fizetése között.

A megállapodás hétfőn csendben, egy Los Angeles-i fellebbviteli bíróságon született meg. A Hollywood Reporter szerint a bírósági dokumentumok alapján a Vice még olcsón megúszhatta, mert a cég inkább fiatalabb nőket alkalmaz. (Hollywood Reporter)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt