A Vice 1,87 millió dollárt fizet kárpótlásul, amiért a női alkalmazottaknak kevesebbet fizetett, mint a férfiaknak

Média
2019 március 27., 18:41

A Vice Media belement, hogy 1,875 millió dollárt fizet kárpótlásul, miután csoportosan perre ment ellen a női alkalmazottak egy része, mivel kevesebbet kerestek, mint a hasonló munkakörben dolgozó férfi kollégáik, mivel a Vice a bérmegállapodásoknál a korábbi bérekre támaszkodott. A bérkülönbség akkor is fennmaradt, miután a női alkalmazottak a szervezeten belül feljebb léptek.

A megállapodás azután jött létre, hogy a Vice új vezetőséget nevezett ki, tagadta, hogy bármilyen ezzel kapcsolatos, központi fizetési gyakorlat lenne, majd átadta a fizetési adatokat egy statisztikusnak, hogy megállapítsa, volt-e különbség a nemek fizetése között.

A megállapodás hétfőn csendben, egy Los Angeles-i fellebbviteli bíróságon született meg. A Hollywood Reporter szerint a bírósági dokumentumok alapján a Vice még olcsón megúszhatta, mert a cég inkább fiatalabb nőket alkalmaz. (Hollywood Reporter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.