Közös jelölteket állít az ellenzék a veszprémi önkormányzati választáson

politika
2019 március 27., 11:44

A parlament ellenzéki pártjai szerdán egy közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy együttműködnek és közös jelölteket állítanak a veszprémi önkormányzati választáson.

Varga-Damm Andrea jobbikos országgyűlési képviselő azt mondta, összefogást vár el a társadalom a Fidesz hatalmának leváltása érdekében. Jelezte, az együttműködés nyitott a csatlakozni kívánó szervezetek és magánszemélyek számára is. Szerinte az Orbán-rendszer lebontása az önkormányzatokon keresztül lehetséges.

Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi szervezetének elnöke közölte: az ellenzéki összefogás a közös programalkotásban, a városi fejlesztések mellett való kiállásban, az összehangolt kampányban és a közös jelöltállításban ölt testet.

Mesterházy Attila szocialista országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a parlamenti képviselők demonstratív jelleggel állnak ki közösen az összefogás érdekében, mert meggyőződésük, hogy így van nagyobb esély a Fidesz elleni győzelemre. Helyi ügyeken már többször megvalósult az ellenzéki összefogás.

A DK-s Varju László szerint az ellenzéki együttműködés eredményeként felvilágosultabb vezetés kaphat lehetőséget a politikában, ami jelentős előrelépést jelentene a jogállamiság tekintetében, valamint szolgálná az idősek és a gyermekek jólétét is. Az LMP-s Ungár Péter azt mondta, pártja elkötelezett a zöldpolitika mellett, és mindent elkövetnek a Fidesz hatalmának leváltása érdekében. 

2015 februárjában a függetlenként induló Kész Zoltánnak pont Veszprémben sikerült legyőznie a Fidesz jelöltjét az időközi választáson, pedig akkor az LMP és a Jobbik is külön jelöltet indított. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.