Lepasszolta a Bálnát az államnak a főváros

2019 március 27., szerda 10:31
47

A Fővárosi Közgyűlés szerdán 18 igennel, 9 nem ellenében támogatta, hogy a fővárosi önkormányzat adja el az államnak a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot.

A testület a Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztés elfogadásával úgy döntött: elfogadja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. február 28-i előzetes ajánlatát. Így nettó 11 milliárd 223 millió 970 ezer forintért eladja az államnak a Bálna kulturális központot, valamint a vele funkcionálisan egységet képviselő ingóságokat.

A Fidesz eredményváró bulija a 2014-es önkormányzati választások estéjén a Bálnában. Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség

2017-ben a fővárosi vagyonkezelő az Ingatlan.com-on kezdte árulni az épületet. A kikiáltási ár 11 milliárd forint volt, de kikötötték, hogy a vevőnek 6 millió forintért meg kell vennie az épületben található ingóságok egy részét is.

A Szabadság és a Petőfi híd között álló üvegépületet évekig tartó kínlódás után 2013-ban adták át, de 11 ezer négyzetméternyi területet nem sikerült kiadni. Leginkább a Fidesz szervezte ide a választási rendezvényeit. Korábban az is felmerült, hogy a  Matolcsy-féle jegybank venné meg a  budapesti önkormányzattól, hogy pénztörténeti múzeumot alakítson ki belőle.  (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt