Manfred Weber megvonná az uniós pénzt azoktól a pártoktól, amik a EU ellen dolgoznak

külföld
2019 március 27., 08:25
comments 281

Az Európai Néppárt listavezetője a Weltnek beszélt arról, hogy a jövőben nem kaphatnának pénzt európai uniós forrásból azok a pártok, amelyeknek a célja az EU elpusztítása. Példaként Marine Le Pen pártját és a német AfD-t említette meg.

Manfred Weber hozzátette, hogy Európát természetesen lehet kritizálni, ha vannak elképzeléseik arról, hogyan nézne ki az EU jövője. De hozzátette, hogy nincs még egy olyan intézmény a világon, ami annyira naiv, hogy a saját ellenségeit finanszírozza. Szerinte ezek az Európa-ellenes pártok az EU pénzéből fizetik a kampányaikat.

Manfred Weber
photo_camera Manfred Weber Fotó: Tobias Schwarz/AFP

Weber riasztónak nevezte, hogy egyes pártok politikáját a harmadik országokból érkező támogatások befolyásolják. Szerinte Európának biztosítania kellene, hogy az orosz, az iráni vezetés vagy a venezuelai Maduro-kormány ne tudja alakítani a politikáját. Ezért törvényben tiltaná meg, hogy a pártok Európán kívüli erőktől fogadjanak el pénzügyi támogatást.

Ezzel arra az esetre utalt, amikor Marine Le Pen pártja nagy összegű hitelt kapott egy orosz banktól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.