Menet közben lőtt rá egy másik autósra egy áporkai férfi az M5-ösön

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Rálőtt egy másik autóra egy 45 éves áporkai férfi vasárnap este 10 körül az M5-ös autópályán, Gyál térségében, írja a HVG a rendőrségre hivatkozva. Az áporkai férfi Budapestre tartott, amikor Gyál térségében "közlekedési konfliktusba keveredett" egy román állampolgárral.

Az áporkai férfi a nézeteltérés során, menet közben "fegyverrel vagy annak utánzatával" rálőtt a másik autóra. A lövés eltalálta a kocsi karosszériáját, de személyi sérülést nem okozott. A román állampolgár az incidens után az M0-ás felé lehajtott az autópályáról.

A dabasi rendőrségnek sikerült azonosítani a lövöldözőt, akit felkérésükre a TEK hétfőn áporkai otthonában el is fogtak. A házkutatás során egy gáz- és riasztófegyvert, lőszerhüvelyeket és lőszereket, valamint egy elemlámpából átalakított tollpisztolyt találtak, ez a kirendelt szakértő szerint lőfegyvernek minősül.

A férfit előállítását követően a Pest megyei nyomozók közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. (Via HVG)