A Földközi-tengerből kimentettek térítettek el egy török kereskedelmi hajót

külföld
2019 március 27., 18:37
comments 204

Migránsok egy csoportja térített el egy kereskedelmi hajót, ami Málta felé vette az irányt – közölte a máltai hadsereg. 

Az El Hiblu 1 nevű, török tulajdonú olajszállító hajó 108 embert mentett ki a Földközi-tengerből, de amikor alig 10 km-re járt a líbiai partoktól, a migránsok átvették az irányítást a hajó felett, így az már észak felé tart.

A teherhajón a legénységgel együtt kb. 120 ember tartózkodik.

A máltai hadsereg szóvivője közölte a dpa német hírügynökséggel, hogy a máltai hatóságokhoz délután egy eltérített hajóról érkeztek jelentések, azóta folyamatos figyelemmel kísérik a helyzetet.

A hajóról utoljára akkor érkezett jel, amikor a kapitány riasztást küldött. A hajó most észak felé tart, és várhatóan csütörtök reggel érnek máltai vizekre.

A máltai hadsereg katonai egységeket helyezett készenlétbe, és tájékozódnak a jogi helyzetről, ugyanis Málta közelmúltbeli történetében ez lenne az első eset tengeri kalózkodásra a Földközi-tengeren.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter a Twitteren arról írt, hogy nem mentési műveletről, hanem kalóztámadásról van szó, és „a migránsok elfelejthetik, hogy Olaszországba jöjjenek”. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.