Nem tudta megakadályozni a Fidesz, hogy a letelepedési kötvényeseket vizsgáló bizottság alakuljon Szombathelyen

A városi közgyűlésben többségbe került ellenzékiek külön bizottságban vizsgálnák, hogy hány letelepedési kötvényes van Szombathelyen és  hány külföldi munkavállaló él ott. Annak ellenére, hogy a fideszes polgármester visszadobta a javaslatot, az ellenzéki többség szerdán mégis át tudta vinni az akaratát.  

A Fidesz március elején veszítette el a többségét Szombathelyen, miután a közgyűlésben Molnár Miklós alpolgármester, a korábban a Fidesszel szövetséges jobboldali civil szervezet képviselője elkezdett a városvezetés ellen szavazni. Így a baloldali képviselők a helyi jobbikossal és a korábban a Fideszt támogató Molnárral összefogva már fölényben vannak. 

Puskás Tivadar fideszes polgármester persze posztbolsevista puccskísérletnek tartja a történteket, és megpróbálja megakadályozni az ellenzéki kezdeményezéseket. A szerdai közgyűlésen is arról beszélt, hogy a baloldal, kiegészülve a Jobbikkal és a Pro Savariával, támogatja a bevándorlást.

De végül a Fideszen kívüli többség meg tudta alapítani a bizottságot. (Nyugat.hu/Index)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.