Nem tudta megakadályozni a Fidesz, hogy a letelepedési kötvényeseket vizsgáló bizottság alakuljon Szombathelyen

politika
2019 március 27., 13:48
comments 225

A városi közgyűlésben többségbe került ellenzékiek külön bizottságban vizsgálnák, hogy hány letelepedési kötvényes van Szombathelyen és hány külföldi munkavállaló él ott. Annak ellenére, hogy a fideszes polgármester visszadobta a javaslatot, az ellenzéki többség szerdán mégis át tudta vinni az akaratát.

A Fidesz március elején veszítette el a többségét Szombathelyen, miután a közgyűlésben Molnár Miklós alpolgármester, a korábban a Fidesszel szövetséges jobboldali civil szervezet képviselője elkezdett a városvezetés ellen szavazni. Így a baloldali képviselők a helyi jobbikossal és a korábban a Fideszt támogató Molnárral összefogva már fölényben vannak.

Puskás Tivadar fideszes polgármester persze posztbolsevista puccskísérletnek tartja a történteket, és megpróbálja megakadályozni az ellenzéki kezdeményezéseket. A szerdai közgyűlésen is arról beszélt, hogy a baloldal, kiegészülve a Jobbikkal és a Pro Savariával, támogatja a bevándorlást.

De végül a Fideszen kívüli többség meg tudta alapítani a bizottságot. (Nyugat.hu/Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt