Trócsányi kommunikációs tanácsadója lett a volt MTI-vezető

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója és az MTVA főtanácsadójaFotó: kanizsatv / youtube

Novemberben írtunk arról, hogy megszűnt az MTI volt vezérigazgatója, Belénessy Csaba köztévés tanácsadói szerződése. Már akkor is érezni lehetett, szó sincs arról, hogy a veterán médiafigura kiesne a rendszerből, ez be is bizonyosodott azóta:

Belénessy kommunikációs tanácsadó lett Trócsányi László igazságügy-miniszter mellett, aki a Fidesz EP-listájának vezetője, és EU-biztos lenne belőle.

Nem ez az egyetlen feladata: az önkormányzati választáson a Fidesz számára kiemelten fontos Szegeden szervez médiacsapatot, erről a Magyar Narancs írt bővebben.

Korábban Belénessy irányította a Magyar Televízió regionális stúdióit, és volt vezető a Magyar Rádióban és a Duna Televízióban is. Alapító-főszerkesztője az azóta megszűnt Lánchíd rádiónak. Az MTI főszerkesztőjeként vonult nyugdíjba, aztán tanácsadói szerződésekkel tért vissza.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.