Trócsányi kommunikációs tanácsadója lett a volt MTI-vezető

Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója és az MTVA főtanácsadójaFotó: kanizsatv / youtube

Novemberben írtunk arról, hogy megszűnt az MTI volt vezérigazgatója, Belénessy Csaba köztévés tanácsadói szerződése. Már akkor is érezni lehetett, szó sincs arról, hogy a veterán médiafigura kiesne a rendszerből, ez be is bizonyosodott azóta:

Belénessy kommunikációs tanácsadó lett Trócsányi László igazságügy-miniszter mellett, aki a Fidesz EP-listájának vezetője, és EU-biztos lenne belőle.

Nem ez az egyetlen feladata: az önkormányzati választáson a Fidesz számára kiemelten fontos Szegeden szervez médiacsapatot, erről a Magyar Narancs írt bővebben.

Korábban Belénessy irányította a Magyar Televízió regionális stúdióit, és volt vezető a Magyar Rádióban és a Duna Televízióban is. Alapító-főszerkesztője az azóta megszűnt Lánchíd rádiónak. Az MTI főszerkesztőjeként vonult nyugdíjba, aztán tanácsadói szerződésekkel tért vissza.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.