Trócsányi kommunikációs tanácsadója lett a volt MTI-vezető

politika
2019 március 27., 05:36
comments 36
Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója és az MTVA főtanácsadója 2018-ban.
photo_camera Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója és az MTVA főtanácsadója Fotó: kanizsatv / youtube

Novemberben írtunk arról, hogy megszűnt az MTI volt vezérigazgatója, Belénessy Csaba köztévés tanácsadói szerződése. Már akkor is érezni lehetett, szó sincs arról, hogy a veterán médiafigura kiesne a rendszerből, ez be is bizonyosodott azóta:

Belénessy kommunikációs tanácsadó lett Trócsányi László igazságügy-miniszter mellett, aki a Fidesz EP-listájának vezetője, és EU-biztos lenne belőle.

Nem ez az egyetlen feladata: az önkormányzati választáson a Fidesz számára kiemelten fontos Szegeden szervez médiacsapatot, erről a Magyar Narancs írt bővebben.

Korábban Belénessy irányította a Magyar Televízió regionális stúdióit, és volt vezető a Magyar Rádióban és a Duna Televízióban is. Alapító-főszerkesztője az azóta megszűnt Lánchíd rádiónak. Az MTI főszerkesztőjeként vonult nyugdíjba, aztán tanácsadói szerződésekkel tért vissza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.