A brit kormány szerint a Huawei hálózati eszközei továbbra sem biztonságosak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Továbbra is kockázatosak a Huawei hálózati eszközei, a kínai cég szoftverfejlesztési problémái "jelentős mértékben növelték a kockázatot a brit szolgáltatók számára," állapították meg a brit kormány éves kiberbiztonsági jelentésében, írja az AP. A csütörtökön nyilvánosságra hozott beszámoló szerint hiába tártak fel tavaly több "száz problémát és sebezhetőséget" a cég eszközeinél, érdemi javítást nem végzett a cég, pedig akkor megígérte, kétmillió fontot fordítanak a kifogások orvoslására, igaz, rögtön hozzátették, hogy ez akár öt évig is eltarthat. 

Míg biztonsági megfontolásból kizárta az 5G hálózatok fejlesztéséből a Huawei-t  az Egyesült Államok, Ausztrália, Új-Zéland és Tajvan, addig Magyarországon 

már több, bekapcsolt 5G-bázisállomása is működik.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.