A brit kormány szerint a Huawei hálózati eszközei továbbra sem biztonságosak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Továbbra is kockázatosak a Huawei hálózati eszközei, a kínai cég szoftverfejlesztési problémái "jelentős mértékben növelték a kockázatot a brit szolgáltatók számára," állapították meg a brit kormány éves kiberbiztonsági jelentésében, írja az AP. A csütörtökön nyilvánosságra hozott beszámoló szerint hiába tártak fel tavaly több "száz problémát és sebezhetőséget" a cég eszközeinél, érdemi javítást nem végzett a cég, pedig akkor megígérte, kétmillió fontot fordítanak a kifogások orvoslására, igaz, rögtön hozzátették, hogy ez akár öt évig is eltarthat. 

Míg biztonsági megfontolásból kizárta az 5G hálózatok fejlesztéséből a Huawei-t  az Egyesült Államok, Ausztrália, Új-Zéland és Tajvan, addig Magyarországon 

már több, bekapcsolt 5G-bázisállomása is működik.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.