A brit kormány szerint a Huawei hálózati eszközei továbbra sem biztonságosak

Továbbra is kockázatosak a Huawei hálózati eszközei, a kínai cég szoftverfejlesztési problémái "jelentős mértékben növelték a kockázatot a brit szolgáltatók számára," állapították meg a brit kormány éves kiberbiztonsági jelentésében, írja az AP. A csütörtökön nyilvánosságra hozott beszámoló szerint hiába tártak fel tavaly több "száz problémát és sebezhetőséget" a cég eszközeinél, érdemi javítást nem végzett a cég, pedig akkor megígérte, kétmillió fontot fordítanak a kifogások orvoslására, igaz, rögtön hozzátették, hogy ez akár öt évig is eltarthat. 

Míg biztonsági megfontolásból kizárta az 5G hálózatok fejlesztéséből a Huawei-t  az Egyesült Államok, Ausztrália, Új-Zéland és Tajvan, addig Magyarországon 

már több, bekapcsolt 5G-bázisállomása is működik.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.