Csökkent volna a tranzakciós illeték, de kell a pénz a családvédelmi akciótervre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy törvényjavaslat alapján csökkentették volna a tranzakciós illetéket, és évente legfeljebb 800 forintot kellett volna fizetni a 20 ezer forint feletti átutalások után. (A mostani szabályok szerint átutalásonként 0,3 százalékot, legfeljebb hatezer forintot kell fizetni.) 

Az intézkedés egy salátatörvény-javaslat része volt, amit Varga Mihály gazdasági miniszter jegyzett. Az mfor.hu viszont azt írja, a parlament gazdasági bizottsága módosító indítványt nyújtott be,

ez alapján pedig kiveszik a tranzakciós illetékre vonatkozó részt az eredeti előterjesztésből. 

Ezt pedig azzal indokolják, hogy kell a pénz a kormány családvédelmi akciótervére és demográfiai csomagjára. (Mfor.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.