Egy külföldön kutatót, és egy CEU-st támogat Magyarországról az Európai Kutatási Tanács

tudomány
2019 március 28., 17:49
comments 75

Két magyarországi kutató szerepel az Európai Kutatási Tanács csütörtökön közzétett támogatási listáján. A bejelentés szerint 222 európai kutatót választottak, akik közt 540 millió eurót (mintegy 172,8 milliárd forintot) osztanak szét, projektenként hozzávetőleg 2,5 millió eurót (mintegy 800 millió forintot).

Az uniós pályázat

  • egyik támogatottja Berger Imre, az angliai University of Bristol biokémikus kutatója,
  • a másik pedig a Közép-európai Egyetem tanára, Susan Carin Zimmermann, aki "azt vizsgálja, milyen fontos szerepet játszottak a munkásosztályba tartozó nők a társadalmi és a nemek közötti igazságosságért folytatott küzdelemben a birodalmak korától a 20. század végéig Kelet-Európában."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.