Lovász László szerint lehet mondani, hogy Palkovics megzsarolta

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"A miniszter úr kemény eszközökkel dolgozott. Például visszatartotta az intézmények finanszírozását hónapokig," mondta a Magyar Tudományos Akadémia elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este. Krug Emília műsorvezető megkérdezte, hogy ezt 

"ön nem a zsarolás kategóriába sorolja?"

"Lehet úgyis nevezni,"

válaszolta Lovász László. A március 8-i Palkovics Lászlóval kötött megállapodásról elmondta: az csak arról szól, hogy tudomásul veszik, mi a kormány szándéka. Akár hajlandóak is elfogadni és belemenni, hogy a kutatóhálózat kikerüljön az Akadémia alól, ha "a minisztérium előáll egy érvrendszerrel és olyan hosszú távú célokkal." 

Lovász úgy látja: most a minisztériumnál pattog a labda, szerinte elvesztették Palkovicsék a kutatók előtt a hitelüket, ezt helyre kell állítaniuk. 

"Például úgy, hogy a tárgyalások során nem indokok nélkül próbál valamiféle elképzelést átvinni,"

tette hozzá. Az senkinek, a kormánynak sem célja, hogy intézethálózat megszűnjön, jelentette ki, mert 

"az az innovációslánc egyetlen működő, jól működő része ma Magyarországon. Ezt ki kell használni."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.