Lovász László szerint lehet mondani, hogy Palkovics megzsarolta

politika
2019 március 28., 19:03
comments 143

"A miniszter úr kemény eszközökkel dolgozott. Például visszatartotta az intézmények finanszírozását hónapokig," mondta a Magyar Tudományos Akadémia elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este. Krug Emília műsorvezető megkérdezte, hogy ezt 

"ön nem a zsarolás kategóriába sorolja?"

"Lehet úgyis nevezni,"

válaszolta Lovász László. A március 8-i Palkovics Lászlóval kötött megállapodásról elmondta: az csak arról szól, hogy tudomásul veszik, mi a kormány szándéka. Akár hajlandóak is elfogadni és belemenni, hogy a kutatóhálózat kikerüljön az Akadémia alól, ha "a minisztérium előáll egy érvrendszerrel és olyan hosszú távú célokkal." 

link Forrás

Lovász úgy látja: most a minisztériumnál pattog a labda, szerinte elvesztették Palkovicsék a kutatók előtt a hitelüket, ezt helyre kell állítaniuk. 

"Például úgy, hogy a tárgyalások során nem indokok nélkül próbál valamiféle elképzelést átvinni,"

tette hozzá. Az senkinek, a kormánynak sem célja, hogy intézethálózat megszűnjön, jelentette ki, mert 

"az az innovációslánc egyetlen működő, jól működő része ma Magyarországon. Ezt ki kell használni."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.