Marco Rossi szerint az NB1 színvonala az olasz másodosztállyal ér fel

"Egyrészt tudom, hogy a válogatottal valami különlegeset hajtottunk végre, ugyanakkor azt is tudom, hogy nem értünk el még semmit. A 2020-as Európa-bajnokságra vezető út számunkra nagyon bonyolult, de ez a siker egy lépés előre," mondta a horvátok elleni győzelemről a magyar válogatott szövetségi kapitánya a tuttomercatoweb.com-nak adott interjújában, amit a Nemzeti Sport szemlézett. Marco Rossi hozzátette: bár 

"a magyar válogatott kispadján ülni pályafutásom csúcspontja, ugyanakkor nem vagyok elégedett, folyamatosan jobban és jobban kell végeznem a feladatom."

Az olasz lap kérdezte a magyarországi foci minőségéről, ami Rossi szerint olyan, hogy 

"a magyar bajnokság szereplői az olasz második vonal élcsapatai között szerepelnének. Ugyanakkor az világos, hogy az egyes bajnokságok színvonala a játékosoktól és a ligában megforduló pénztől függ. A futballt azonban Magyarországon sem kétkilós labdával és más méretű pályákon játsszák."

Arra, hogy melyik játékosát ajánlaná az olasz focirajongóknak, a kapitány Szoboszlai Dominiket válaszolta, "akire több európai élklub, például a Juventus is felfigyelt."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.