Megpróbáltak benyomulni a tiranai parlamentbe a kormányellenes tüntetők

Több ezren követelték az albán kormány lemondását és új választások kiírását csütörtökön a tiranai parlamentnél. Az éppen ülésező országgyűlésbe a demonstrálók megpróbáltak bejutni, rohamrendőrök állták útjukat. Az elmúlt hat hét során ez már a hetedik kormányellenes megmozdulás volt, a tiltakozássorozat élére az ellenzéki jobbközép Demokrata Párt állt. 

Fotó: Olsi Shehu/Anadolu Agency
Fotó: GENT SHKULLAKU/AFP

Azzal vádolják a hatalmon lévő Ramát és a PS-t, hogy 

korruptak, szorosan együttműködnek a bűnözői csoportokkal és csalással nyertek a választáson. 

A tüntetők ígérik, minden parlamenti ülés alatt demonstrálnak majd a jövőben. (via Euronews)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.