Nemzetbiztonsági okokból kell eladnia a kínai tulajdonosnak a világ legnagyobb homoszexuális ismerkedős alkalmazását, a Grindr-t

POLITIKA
2019 március 28., 14:02
comments 59

Az Egyesült Államokban tett külföldi befektetéseket ellenőrző hatóság, a CIFUS (Committee on Foreign Investment in the United States) úgy döntött, hogy a kínai tulajdonú Kunlun nevű cégnek el kell adnia a Grindr nevű amerikai mobilos alkalmazást. A Grindr hasonlóan működik, mint a Tinder (sőt, a Tinder kifejezetten a Grindr mintájára született), csak kifejezetten homo-, bi-, és transzexuális közönséget céloz, és ismerkedni lehet a segítségével. A kínaiak két részletben, 2016-ban és 2018-ban vásárolták fel céget, de nem kérték a CIFUS előzetes hozzájárulását az akvizícióhoz. Az egyébként elég ritka, hogy a hatóság utólag torpedóz meg egy cégfelvásárlást. Arra csak találgatások vannak, hogy mi a döntés pontos oka, de a Grindr, hasonlóan más ismerkedő alkalmazásokhoz, egy rakás személyes adatot tárol, sőt egyes esetkben a felhasználók HIV státuszát is nyilvántartja, és esetleg azt nem akarják az Egyesült Államokban, hogy a polgáraikra vonatkozó ilyen érzékeny információk Kínai kézbe kerüljenek. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.