Pompeo felszólítja Kínát: fejezzék be az ujgurok táborokba zárását

Fotó: Atilgan Ozdil/Anadolu Agency

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter felszólítota Kínát, hogy fejezzék be az ujgurok táborokba zárását Hszincsiang tartományban, és iszonyatosnak nevezte az eljárást. 

Pompeo azután beszélt erről, hogy találkozott az ujgur Mihrigul Tursunnal, aki rendszeresen beszél az ujgurokat érő kínzásokról a kínai börtönökben. Becslések szerint egymillióan is lehetnek őrizetben.

Tursun elmondta, elválasztották a gyerekeitől, egy zsúfolt cellába zárták 60 másik nővel együtt, és rendszeresen verték és áramot is vezettek bele a vallatások alatt. Pompeo három másik ujgurral is találkozott, akiknek családtagjai még őrizetben vannak. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.