Pompeo felszólítja Kínát: fejezzék be az ujgurok táborokba zárását

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: Atilgan Ozdil/Anadolu Agency

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter felszólítota Kínát, hogy fejezzék be az ujgurok táborokba zárását Hszincsiang tartományban, és iszonyatosnak nevezte az eljárást. 

Pompeo azután beszélt erről, hogy találkozott az ujgur Mihrigul Tursunnal, aki rendszeresen beszél az ujgurokat érő kínzásokról a kínai börtönökben. Becslések szerint egymillióan is lehetnek őrizetben.

Tursun elmondta, elválasztották a gyerekeitől, egy zsúfolt cellába zárták 60 másik nővel együtt, és rendszeresen verték és áramot is vezettek bele a vallatások alatt. Pompeo három másik ujgurral is találkozott, akiknek családtagjai még őrizetben vannak. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.