Pompeo felszólítja Kínát: fejezzék be az ujgurok táborokba zárását

külföld
2019 március 28., 06:04
photo_camera Fotó: Atilgan Ozdil/Anadolu Agency

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter felszólítota Kínát, hogy fejezzék be az ujgurok táborokba zárását Hszincsiang tartományban, és iszonyatosnak nevezte az eljárást.

Pompeo azután beszélt erről, hogy találkozott az ujgur Mihrigul Tursunnal, aki rendszeresen beszél az ujgurokat érő kínzásokról a kínai börtönökben. Becslések szerint egymillióan is lehetnek őrizetben.

Tursun elmondta, elválasztották a gyerekeitől, egy zsúfolt cellába zárták 60 másik nővel együtt, és rendszeresen verték és áramot is vezettek bele a vallatások alatt. Pompeo három másik ujgurral is találkozott, akiknek családtagjai még őrizetben vannak. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.