Rekord: egy százalék alá mérték az LMP népszerűségét

Nem változtak érdemben a pártpreferenciák márciusban az egy hónappal előttihez képest, de az LMP történelmi mélypontra jutott, derült ki a Publicus által a Népszavának készített felmérésből. A március 13-20. között 1001 ember megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatás szerint egy most vasárnapi országgyűlési választáson az összes megkérdezett

  • 26 százaléka Fidesz-KNDP-t
  • 11 százaléka az MSZP-t,
  • szintén 11 százaléka a Jobbikot, m
  • míg 2-2 százalék a Kétfarkút, a DK-t és a Momentumot választaná.
  • A válaszadók 44 százaléka bizonytalan, nem választott pártot.

Az LMP az egy hónappal ezelőttihez képest egy százalékot rontott, így "sok éves mélypontra, 1 százalékra süllyedt." 

Ugyanígy az EP-választásokra az összes válaszadó

29 százaléka választotta a kormánypártokat, míg az MSZP-t 11 százalék, a Jobbikot pedig 12 százalék jelölte meg. A DK-ra és Momentumra 4-4 százalék ikszelne, míg az LMP-t egy százalék választotta. A bizonytalanok aránya 38 százalék volt. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.