Rekord: egy százalék alá mérték az LMP népszerűségét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nem változtak érdemben a pártpreferenciák márciusban az egy hónappal előttihez képest, de az LMP történelmi mélypontra jutott, derült ki a Publicus által a Népszavának készített felmérésből. A március 13-20. között 1001 ember megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatás szerint egy most vasárnapi országgyűlési választáson az összes megkérdezett

  • 26 százaléka Fidesz-KNDP-t
  • 11 százaléka az MSZP-t,
  • szintén 11 százaléka a Jobbikot, m
  • míg 2-2 százalék a Kétfarkút, a DK-t és a Momentumot választaná.
  • A válaszadók 44 százaléka bizonytalan, nem választott pártot.

Az LMP az egy hónappal ezelőttihez képest egy százalékot rontott, így "sok éves mélypontra, 1 százalékra süllyedt." 

Ugyanígy az EP-választásokra az összes válaszadó

29 százaléka választotta a kormánypártokat, míg az MSZP-t 11 százalék, a Jobbikot pedig 12 százalék jelölte meg. A DK-ra és Momentumra 4-4 százalék ikszelne, míg az LMP-t egy százalék választotta. A bizonytalanok aránya 38 százalék volt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.