Rekord: egy százalék alá mérték az LMP népszerűségét

POLITIKA
2019 március 28., 16:47
comments 432

Nem változtak érdemben a pártpreferenciák márciusban az egy hónappal előttihez képest, de az LMP történelmi mélypontra jutott, derült ki a Publicus által a Népszavának készített felmérésből. A március 13-20. között 1001 ember megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatás szerint egy most vasárnapi országgyűlési választáson az összes megkérdezett

  • 26 százaléka Fidesz-KNDP-t
  • 11 százaléka az MSZP-t,
  • szintén 11 százaléka a Jobbikot, m
  • míg 2-2 százalék a Kétfarkút, a DK-t és a Momentumot választaná.
  • A válaszadók 44 százaléka bizonytalan, nem választott pártot.

Az LMP az egy hónappal ezelőttihez képest egy százalékot rontott, így "sok éves mélypontra, 1 százalékra süllyedt."

Ugyanígy az EP-választásokra az összes válaszadó

29 százaléka választotta a kormánypártokat, míg az MSZP-t 11 százalék, a Jobbikot pedig 12 százalék jelölte meg. A DK-ra és Momentumra 4-4 százalék ikszelne, míg az LMP-t egy százalék választotta. A bizonytalanok aránya 38 százalék volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.