A brit parlament harmadszor is leszavazta May brexit-megállapodását

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A brit parlament alsóháza harmadik alkalommal is, ezúttal 344-286 arányban szavazta le Theresa May miniszterelnök Brüsszellel kötött megállapodását a brexit mikéntjéről. 

Emiatt a ma éjfélkor nem fog életbe lépni az EU által felkínált hosszabbítás, amely május 22-ig tolta volna ki a kilépés körülményeinek tisztázásának lehetőségét. Ehelyett a brit kormánynak április 12-ig kell kitalálnia, hogy kívánja elhagyni az uniót vagy hogy mit kívánnak tenni. A Politico cikke szerint az egyik legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az ország hosszabb halasztást kell kérjen, és részt fognak venni az EP-választásokon is. Enélkül ugyanis az EU biztos semmiféle egyezségbe nem menne bele, a britek számára pedig egy megegyezés nélküli kizuhanás súlyos gazdasági károkkal járna.

Az Európai Tanács vezetője, Donald Tusk a szavazás után jelezte, hogy április 10-ére összehívja az EU tagállamainak miniszterelnökeit tömörítő testületet. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.