Demeter Szilárd állítja: Habony Árpád sosem drogozott

életmód
2019 március 29., 08:29
comments 257

A Petőfi Irodalmi Múzeum új vezetőjét a Magyar Hang többek között arról is kérdezte, milyen volt, amikor még a Századvégben Habony Árpád bizalmasának számított. Demeter Szilárd még mindig csak szuperlatívuszokban tud beszélni a kampányemberről, de kikötötte: 

„Nem barátja, hanem a tisztelője vagyok.”

Demeter Szilárd író, publicista, filozófus, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a múzeum épületében 2019. március 5-én.
photo_camera Nagy tisztelője Habonynak, de valamiért sosem jártak együtt csajozni. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Habonyt rendkívül okos embernek tartja, aki szereti a hazáját, nemzetét, és „van egyfajta nem tanulható látásmódja. Tudja úgy nézni a dolgokat, hogy kibillenti az embert a komfortzónájából, és ebből mindig jó dolgok születnek”.

photo_camera Sosem

Ugyanakkor Demeter Szilárd leszögezte azt is, hogy sosem járt Habonnyal csajozni, ez már csak azért is ki van zárva, mert felesége van. Ugyanakkor a kampányguru felejthetetlen, ibizai videójáról megjegyezte: „Ibizáról feltűnt egy videó, de ennyi. Azt tudom, hogy aktív sportember, és 

soha nem drogozott. Ezt tényszerűen merem állítani.

Szóba került az is, hogy a Fidesz kampányainak megálmodója korábban nyugdíjasokat rugdosott le egy közlekedési vitában. Demeter Szilárd erről azt mondta, hogy „minden ember életében tudunk találni méltatlan dolgokat. A hibáknak pedig következményeik vannak”, amiket szerinte Habony Árpád a mai napig fizeti a következményeit, mivel folyamatosan felemlegetik. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.