Majd megvesztem az örömtől, amikor megláttam, hogy pocokhúst árulnak Budapest közepén

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Amióta megcsináltam életem első nutriába töltött borzát, gyakran álmodozom hentesnél nem kapható állatok megevéséről. Más talán drága autókról, dögös faszikról vagy szexi bukszákról ábrándozik, én inkább rántott sünről, rókalevesről és mókusfasírtról. 

Éppen ezért estem szó szerint extázisba, amikor Juli az előbb a következő képet küldte el nekem cseten:

Képtelen voltam folytatni, amivel foglalkoztam. Szuvidált pocokról, hirtelen sült pocoksteakről, bácskai rizses pocokról és nagykéssel gondosan felaprított pocoktatárról képzelegtem mindaddig, amíg Juli vissza nem hívott azzal, hogy a képet készítő barátjától megtudta, a Móricz Zsigmond téri, Húspalota nevű hentesnél készült a kép.

Túlzás nélkül remegő kézzel tárcsáztam a húspalotát és kamaszhangon rebegtem el a hentesnek, hogy nehezen merem elhinni, de tényleg rendelhetnék-e pockot és hogy mennyibe kerül. Kedélyes ember volt, egészen közel ahhoz, hogy hangosan röhögjön, de csak erősen remegett a hangja, amikor elárulta:

"Igazából mindig azt írjuk ki, hogy "pácokra rendelést felveszünk", csak a részegek mindig átírják pocokra. Beletörölnek."

Nagyot nevettem, de belül mélyen ott zokogott bennem az örök kis egerészölyv.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.