Majd megvesztem az örömtől, amikor megláttam, hogy pocokhúst árulnak Budapest közepén

gasztronómia
2019 március 29., 12:00
comments 221

Amióta megcsináltam életem első nutriába töltött borzát, gyakran álmodozom hentesnél nem kapható állatok megevéséről. Más talán drága autókról, dögös faszikról vagy szexi bukszákról ábrándozik, én inkább rántott sünről, rókalevesről és mókusfasírtról. 

Éppen ezért estem szó szerint extázisba, amikor Juli az előbb a következő képet küldte el nekem cseten:

Képtelen voltam folytatni, amivel foglalkoztam. Szuvidált pocokról, hirtelen sült pocoksteakről, bácskai rizses pocokról és nagykéssel gondosan felaprított pocoktatárról képzelegtem mindaddig, amíg Juli vissza nem hívott azzal, hogy a képet készítő barátjától megtudta, a Móricz Zsigmond téri, Húspalota nevű hentesnél készült a kép.

Túlzás nélkül remegő kézzel tárcsáztam a húspalotát és kamaszhangon rebegtem el a hentesnek, hogy nehezen merem elhinni, de tényleg rendelhetnék-e pockot és hogy mennyibe kerül. Kedélyes ember volt, egészen közel ahhoz, hogy hangosan röhögjön, de csak erősen remegett a hangja, amikor elárulta:

"Igazából mindig azt írjuk ki, hogy "pácokra rendelést felveszünk", csak a részegek mindig átírják pocokra. Beletörölnek."

Nagyot nevettem, de belül mélyen ott zokogott bennem az örök kis egerészölyv.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.