Élőben közvetítette az MSZP-s Ujhelyi István, ahogy végigmutogatja a házát a kormánymédiának

Tbg
Média
2019 március 30., 14:55
comments 345

40 perces élő közvetítésben lehetett követni, ahogy Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője lerántja a leplet saját luxuskörülményeiről az erről hónapok óta írogató kormánypárti médiák előtt.

link Forrás

Ujhelyi ugyanis vendégül látta a szőregi házáról régóta cikkező orgánumokat, a többi között a köztévét és a Origót, hogy szembesítse őket állításaikkal. A luxuskörülményeket emlegető sajtót a képviselő végigvezette a házon és a kerten egyaránt, és egyesével mutatta meg a "sétányt'", a "kiserdőt", az összesen 160 nm-es, kétszintes házat, illetve a "tavat" is.

Az Origón is megjelent drónfelvétel és az Origó címe
photo_camera Az Origón is megjelent drónfelvétel és az Origó címe Forrás: Origó

A lejárató kampány előzménye az, hogy a Szeviép nevű infrastruktúra-fejlesztő cég vezetője, Baranyi Sándor korábban azt állította a SzegedMa c. lapnak, hogy Ujhelyi szőregi házának felújítását a cég finanszírozta 2008-ban egy közbeiktatott cégen keresztül. 

A tudósítások szerint Baranyi:

„részleteket azonban nem árult el arról, pontosan hogyan történt ez az ügylet, így nem sikerült megtudnunk, hogy Ujhelyi István kérte-e a házfelújítást, vagy ők ajánlották fel neki.”

Az MSZP-s politikus által szervezett mostani bejárásra elment az MTI is, ők így tudósítottak:

„Ujhelyi elmondta, 2002-ben feleségével költöztek az 1980-as években házgyári technológiával épült szőregi házba. Az épület földszintje 80 négyzetméteres és ugyanekkora területű a beépített tetőtér.

A politikus leszögezte, a Szeviép vezetője által elmondottakból egy szó sem igaz, mivel a ház felújítása évekkel korábban történt meg, a rekonstrukció költsége pedig töredéke volt a 30-40 millió forintos összegnek.

Az épületet, amelyet mint mondta, még túlozva sem lehet luxusvillának minősíteni, 2004-ben újították föl, ekkor kicserélték a nyílászárókat is. Később az épület külső hőszigetelést kapott, a melléképületet is kifestették, újraburkolták és az elektromos rendszerét is kicserélték - közölte a politikus, a munkákról 300-600 ezer forint közötti számlákat bemutatva.”

Ujhelyi elmondta, sétány nincsen, az erdő pedig nem az övé, az már nem is az ő telkén fekszik. A tó - amit a kormánypárti média szerint szintén a Szeviép épített volna - harminc éve a telken van, a Kőrösből leágazó csatorna táplálja, aszály idején a szomszédok is bejárhatnak vizet venni.

Ujhelyi azt is megmutatta, hol ült a lánya, amikor a házat és környékét levideózó drón elszállt a kert felett. Az erről készült képeket az Origó cikkében lehet a többek között megtalálni.

A tisztes távolságból - a szerkesztőségekből - meredeket állító újságírók szinte néma csendben hallgatták végig a képviselőt, aki a bejárás végén egy rövid beszédet is tartott, amiben hangsúlyozta, hogy őt nem kell félteni, hazugságokkal támadják, de „végigcsinálja”

„Ha még egyszer a Fidesz médiája, Kubatov és verőlegényei a családom közelébe jönnek, akkor három generációra megtanulja az Ujhelyi család, hogy mit hazudtak róla, és mit tettek vele.”

A képviselő végül azt ígérte, minden egyes szerkesztőséget és újságírót, aki hazugságot állított róla, beperel. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.