Négy különböző helyen négy embert késeltek meg Londonban szombat éjjel

Londoni rendőrök munkábanFotó: Alberto Pezzali/NurPhoto

Az angol főváros egyik külvárosában, Edmontonban négy embert ért késes támadás szombat estétől vasárnap reggelig. Az áldozatokban közös, hogy a támadás pillanatában egyedül voltak, és hátulról érte őket szúrás.

A késelésekre szombat este 7 és vasárnap délelőtt 10 óra között került sor. Az első áldozat egy 45 éves nő, akit a tettes hátbaszúrt, az ő állapota kritikus. A második áldozat egy férfi, az ő sérülései nem életveszélyesek. A harmadik áldozat egy 23 éves férfi, aki szintén életveszélyben van. A negyedik áldozat állapota nem életveszélyes, de maradandó sérüléseket szenvedhetett. 

A rendőrség azt gyanítja, hogy az elkövető véletlenszerűen választotta ki áldozatait, akik a támadás pillanatában védtelenek voltak. A megtámadottak hátterében nem találtak összefüggő információkat. 

Vasárnap délelőtt 11 óra magasságában a rendőrök egy mentálisan zavart férfit tartóztattak le a támadásokkal összefüggésben. 

A rendőrség azt közölte, hogy a támadó feltehetően egyedül követte el a bűncselekményeket. Minden áldozatot hátulról támadott meg. Hozzátették azt is: semmi nem utal terrorizmusra. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.