Pechedre olyan helyre születtél, ahol a legjobbnak lenni nem jelent automatikusan érvényesülést, sikert és elismerést - hangzott el Baló György temetésén

gyász
2019 március 31., 08:05
comments 190

Szombaton végső nyugalomra helyezték Baló György Pulitzer-emlékdíjas, Prima Primissima Díjas újságírót, televíziós műsorvezetőt Budapesten. Családja, barátai, pályatársai és tisztelői búcsúztak tőle a Farkasréti temetőben. Többen is mondtak gyászbeszédet a temetésen, köztük Vidos Mihály, Baló György szerkesztője, utolsó interjújának szerkesztője. A gyászbeszédét a 24.hu le is közölte.

Vidos elmondta, hogy Baló utolsó, neki írt e-mailje úgy kezdődött, “köszönöm a kiváló anyagot”. Ez szokatlan dicséret volt Balótól, mert az utolsó négy évben mindössze kétszer használta ezt a szót a Vidosnak írt leveleiben. “Ha dicséretről volt szó, nem estél túlzásokba” - mondta Vidos. Szerinte Baló alapnak vette a tökéletes munkát, kemény volt, de közben kivételesen okos is, és széleslátókörű.

Baló György temetése a Farkasréti temetőben 2019. március 30-án, szombaton
photo_camera Baló György temetése a Farkasréti temetőben 2019. március 30-án, szombaton Forrás: RTL Klub

“Pechedre olyan helyre születtél, ahol a legjobbnak lenni nem jelent automatikusan érvényesülést, sikert és elismerést. Egy ilyen helyen a legjobbnak lenni azt jelenti, hogy elgáncsolnak, megaláznak, mellőznek.

A te károdra érvényesültek a tehetségtelenebbek, a te tévédet csalták el azok, akik féltek az igazságtól, a te országodat mérgezték meg gyűlölettel és irigységgel a gátlástalanok.

És még nagyobb pechedre te nem az az ember voltál, aki megalkudott vagy megbékélt volna ezzel. Hanem az, aki folyamatosan dohogott ezen. Akinek az igazságérzete csitíthatatlanul, már-már őrjítően dobolt a gondolatai közt.”

- mondta Vidos.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.