Pechedre olyan helyre születtél, ahol a legjobbnak lenni nem jelent automatikusan érvényesülést, sikert és elismerést - hangzott el Baló György temetésén

Szombaton végső nyugalomra helyezték Baló György Pulitzer-emlékdíjas, Prima Primissima Díjas újságírót, televíziós műsorvezetőt Budapesten. Családja, barátai, pályatársai és tisztelői búcsúztak tőle a Farkasréti temetőben. Többen is mondtak gyászbeszédet a temetésen, köztük Vidos Mihály, Baló György szerkesztője, utolsó interjújának szerkesztője. A gyászbeszédét a 24.hu le is közölte.

Vidos elmondta, hogy Baló utolsó, neki írt e-mailje úgy kezdődött, “köszönöm a kiváló anyagot”. Ez szokatlan dicséret volt Balótól, mert az utolsó négy évben mindössze kétszer használta ezt a szót a Vidosnak írt leveleiben. “Ha dicséretről volt szó, nem estél túlzásokba” - mondta Vidos. Szerinte Baló alapnak vette a tökéletes munkát, kemény volt, de közben kivételesen okos is, és széleslátókörű.

Baló György temetése a Farkasréti temetőben 2019. március 30-án, szombatonForrás: RTL Klub

“Pechedre olyan helyre születtél, ahol a legjobbnak lenni nem jelent automatikusan érvényesülést, sikert és elismerést. Egy ilyen helyen a legjobbnak lenni azt jelenti, hogy elgáncsolnak, megaláznak, mellőznek.

A te károdra érvényesültek a tehetségtelenebbek, a te tévédet csalták el azok, akik féltek az igazságtól, a te országodat mérgezték meg gyűlölettel és irigységgel a gátlástalanok.

És még nagyobb pechedre te nem az az ember voltál, aki megalkudott vagy megbékélt volna ezzel. Hanem az, aki folyamatosan dohogott ezen. Akinek az igazságérzete csitíthatatlanul, már-már őrjítően dobolt a gondolatai közt.”

- mondta Vidos.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.