A fasizmus mibenlétéről vitatkozik Jim Carrey és Mussolini unokája a Twitteren

Ha van jelenet, amely elég precízen összefoglalja, milyen időket élünk, akkor az alighanem a Twitteren kitört szócsata lehet Jim Carrey hollywoodi színész/komikus és Alessandra Mussolini, a fasiszta olasz diktátor unokája között. 

Fotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

A történet úgy kezdődött, hogy Carrey megosztott egy rajzot Mussolini és szeretőjének, Clara Petaccinak fejjel lefelé felakasztott holttestéről, azzal a szöveggel, hogy ha érdekel hova vezet a fasizmus, kérdezd meg őket. 

Erre válaszul a közismerten Trump-rajongó Alessandra Mussolini egy posztban Rosa Parks történetét kérdezte fel Jim Carreynél (Rosa Parknak írva a fekete polgárjogi mozgalom fontos alakjának nevét): 

Ha jól értjük, talán arra utalva, hogy bizony, az Egyesült Államokban is rosszul bántak a feketékkel. (Amit persze a kanadai Carrey nem tagadott.)

Alessandra Mussolini egy másik posztban megszólította Donald Trumpot is, nála mószerolva Carrey-t. Mint a Jezebel cikke megjegyzi, mihelyst elmagyarázza Trumpnak valaki, hogy ki volt az a Mussolini, újabb izgalmas Twitter-fordulóra lehet számítani. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.