A fasizmus mibenlétéről vitatkozik Jim Carrey és Mussolini unokája a Twitteren

2019 április 1., hétfő 8:22
172

Ha van jelenet, amely elég precízen összefoglalja, milyen időket élünk, akkor az alighanem a Twitteren kitört szócsata lehet Jim Carrey hollywoodi színész/komikus és Alessandra Mussolini, a fasiszta olasz diktátor unokája között. 

Fotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

A történet úgy kezdődött, hogy Carrey megosztott egy rajzot Mussolini és szeretőjének, Clara Petaccinak fejjel lefelé felakasztott holttestéről, azzal a szöveggel, hogy ha érdekel hova vezet a fasizmus, kérdezd meg őket. 

Erre válaszul a közismerten Trump-rajongó Alessandra Mussolini egy posztban Rosa Parks történetét kérdezte fel Jim Carreynél (Rosa Parknak írva a fekete polgárjogi mozgalom fontos alakjának nevét): 

Ha jól értjük, talán arra utalva, hogy bizony, az Egyesült Államokban is rosszul bántak a feketékkel. (Amit persze a kanadai Carrey nem tagadott.)

Alessandra Mussolini egy másik posztban megszólította Donald Trumpot is, nála mószerolva Carrey-t. Mint a Jezebel cikke megjegyzi, mihelyst elmagyarázza Trumpnak valaki, hogy ki volt az a Mussolini, újabb izgalmas Twitter-fordulóra lehet számítani. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt