A fasizmus mibenlétéről vitatkozik Jim Carrey és Mussolini unokája a Twitteren

ÉLET
2019 április 01., 08:22
comments 171

Ha van jelenet, amely elég precízen összefoglalja, milyen időket élünk, akkor az alighanem a Twitteren kitört szócsata lehet Jim Carrey hollywoodi színész/komikus és Alessandra Mussolini, a fasiszta olasz diktátor unokája között. 

photo_camera Fotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

A történet úgy kezdődött, hogy Carrey megosztott egy rajzot Mussolini és szeretőjének, Clara Petaccinak fejjel lefelé felakasztott holttestéről, azzal a szöveggel, hogy ha érdekel hova vezet a fasizmus, kérdezd meg őket. 

link Forrás

Erre válaszul a közismerten Trump-rajongó Alessandra Mussolini egy posztban Rosa Parks történetét kérdezte fel Jim Carreynél (Rosa Parknak írva a fekete polgárjogi mozgalom fontos alakjának nevét): 

link Forrás

Ha jól értjük, talán arra utalva, hogy bizony, az Egyesült Államokban is rosszul bántak a feketékkel. (Amit persze a kanadai Carrey nem tagadott.)

Alessandra Mussolini egy másik posztban megszólította Donald Trumpot is, nála mószerolva Carrey-t. Mint a Jezebel cikke megjegyzi, mihelyst elmagyarázza Trumpnak valaki, hogy ki volt az a Mussolini, újabb izgalmas Twitter-fordulóra lehet számítani. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.