A Fidesz-média szerint Weber nyomorult és nyálkás, aki Rákosihoz hasonlóan elpusztítaná a családot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután Manfred Weber pénteken arról beszélt a német közszolgálati tévében, hogy inkább nem lesz bizottsági elnök, ha ezt csak a Fidesz szavazataival érheti el, a párt körül kiásták az amúgy sem túl mélyre temetett csatabárdot, és nekiestek a néppárti csúcsjelöltnek.

Először Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára vágott vissza azzal, hogy Weber vérig sértette a magyar választókat, de az igazán ízes reakciókért meg kellett várni a hétfői lapokat.

Bayer: Weber nyomorult, ki ebből a mocsárból!

Kifelé a néppártból, de gyorsan!

- köszöntötte Bayer Zsolt a Magyar Nemzet olvasóit vezércikkében, amiben Webert egyszerűen nyomorultnak nevezi.

„Weber nyomorult ember. Már abban az értelemben, hogy az ember bizony nyomorulttá válik, ha soha nem mondhatja ki őszintén azt, amit gondol. Ennek oka pedig az a bizonyos „soft power”, a civil szervezetektől a sajtóig, amely ma Nyugaton – és különösen Németországban – egész egyszerűen meghatározza a politikusok és immáron az egyszerű polgárok szólás- és gondolatszabadságát is.”

„Weber (és a többi) nyomorult emberek. Annyit kell hazudniuk, hogy elnyerjék a velejéig „liberális” (valójában náci) soft power kegyét, hogy a végén nincs más választásuk, mint önmaguknak is hazudni” - írja Bayer a cikkben, amit a nemzetstratégiai médiaportfólióban máshol is közöltek.

Bayer szerint végre valamiben egyetért Weberrel: „mi sem akarjuk, hogy maga a mi szavaza­tainkkal legyen bizottsági elnök. Maga ugyanis az, ami.”

„És kénytelen vagyok megismételni önmagam: kifelé, de azonnal ebből a mocsárból! Nem lehet sokáig ilyen gyáva gazemberek között elvszerűnek, önazonosnak maradni. Kifelé a néppártból, de gyorsan!”

Stefka: Weber nyálkás valami, szét akarja rombolni a családot

Stefka István

A témáról Stefka István is írt hétfőn blogján, ő már nem volt ilyen visszafogott. Szerinte most már világos, hogy Weber a bevándorláspárti, álközép baloldal túszává vált, de ez még csak a kezdet.

„Tudom, tudom, sokkal szörnyübb lenne egy szocialista, komcsi Timmermanst vagy más ballibsit látni az európai bizottság élén, mint Webert, de ez a Manfred nem egy jobboldali karakter, ez egy nyálkás valami, aki sokkal nagyobb kárt fog okozni a nemzetállamoknak, nekünk, mint gondolnánk.”

Stefka szerint a „komcsikkal, liberálisokkal, sargentinikkel” küzdeni egyszerűbb, mert róluk legalább lehet tudni, hogy kivel vannak. Weber viszont

„nagyobb kárt fog okozni az egész európai jobboldalnak, az európai civilizációnak, mint eddig bárki más”.

Majd eljut a következtetésig:

„A lényeg a család szétrombolása. Ez volt a cél száz éve, ez a céljuk ma is.
Ezt a célt szolgálta a Rákosi- és a Kádár-korszakok és ezt a célt szolgálja az Európai Unió liberális, szociáldemokrata, zöld politikája, melynek végcélja Európa felhígítása bevándorlók százmillióival, míg az európai családokat vegetálásra, pusztulásra ítélik. Ezt támogatja kimondva, kimondatlanul az Európai Néppárt utat vesztett politikusainak egy része, köztük Manfred Weber is.”

A Néppárt által leginkább kifogásolt Juncker-ellenes plakátokból egyébként még a hétvégén is lehetett látni Budapesten.

Kép Novák Benjámin Twitteréről.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.