A Fidesz-média szerint Weber nyomorult és nyálkás, aki Rákosihoz hasonlóan elpusztítaná a családot

politika
2019 április 01., 09:21
comments 377

Miután Manfred Weber pénteken arról beszélt a német közszolgálati tévében, hogy inkább nem lesz bizottsági elnök, ha ezt csak a Fidesz szavazataival érheti el, a párt körül kiásták az amúgy sem túl mélyre temetett csatabárdot, és nekiestek a néppárti csúcsjelöltnek.

Először Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára vágott vissza azzal, hogy Weber vérig sértette a magyar választókat, de az igazán ízes reakciókért meg kellett várni a hétfői lapokat.

Bayer: Weber nyomorult, ki ebből a mocsárból!

Kifelé a néppártból, de gyorsan!

- köszöntötte Bayer Zsolt a Magyar Nemzet olvasóit vezércikkében, amiben Webert egyszerűen nyomorultnak nevezi.

„Weber nyomorult ember. Már abban az értelemben, hogy az ember bizony nyomorulttá válik, ha soha nem mondhatja ki őszintén azt, amit gondol. Ennek oka pedig az a bizonyos „soft power”, a civil szervezetektől a sajtóig, amely ma Nyugaton – és különösen Németországban – egész egyszerűen meghatározza a politikusok és immáron az egyszerű polgárok szólás- és gondolatszabadságát is.”

„Weber (és a többi) nyomorult emberek. Annyit kell hazudniuk, hogy elnyerjék a velejéig „liberális” (valójában náci) soft power kegyét, hogy a végén nincs más választásuk, mint önmaguknak is hazudni” - írja Bayer a cikkben, amit a nemzetstratégiai médiaportfólióban máshol is közöltek.

Bayer szerint végre valamiben egyetért Weberrel: „mi sem akarjuk, hogy maga a mi szavaza­tainkkal legyen bizottsági elnök. Maga ugyanis az, ami.”

„És kénytelen vagyok megismételni önmagam: kifelé, de azonnal ebből a mocsárból! Nem lehet sokáig ilyen gyáva gazemberek között elvszerűnek, önazonosnak maradni. Kifelé a néppártból, de gyorsan!”

Stefka: Weber nyálkás valami, szét akarja rombolni a családot

Stefka István
photo_camera Stefka István

A témáról Stefka István is írt hétfőn blogján, ő már nem volt ilyen visszafogott. Szerinte most már világos, hogy Weber a bevándorláspárti, álközép baloldal túszává vált, de ez még csak a kezdet.

„Tudom, tudom, sokkal szörnyübb lenne egy szocialista, komcsi Timmermanst vagy más ballibsit látni az európai bizottság élén, mint Webert, de ez a Manfred nem egy jobboldali karakter, ez egy nyálkás valami, aki sokkal nagyobb kárt fog okozni a nemzetállamoknak, nekünk, mint gondolnánk.”

Stefka szerint a „komcsikkal, liberálisokkal, sargentinikkel” küzdeni egyszerűbb, mert róluk legalább lehet tudni, hogy kivel vannak. Weber viszont

„nagyobb kárt fog okozni az egész európai jobboldalnak, az európai civilizációnak, mint eddig bárki más”.

Majd eljut a következtetésig:

„A lényeg a család szétrombolása. Ez volt a cél száz éve, ez a céljuk ma is.
Ezt a célt szolgálta a Rákosi- és a Kádár-korszakok és ezt a célt szolgálja az Európai Unió liberális, szociáldemokrata, zöld politikája, melynek végcélja Európa felhígítása bevándorlók százmillióival, míg az európai családokat vegetálásra, pusztulásra ítélik. Ezt támogatja kimondva, kimondatlanul az Európai Néppárt utat vesztett politikusainak egy része, köztük Manfred Weber is.”

A Néppárt által leginkább kifogásolt Juncker-ellenes plakátokból egyébként még a hétvégén is lehetett látni Budapesten.

photo_camera Kép Novák Benjámin Twitteréről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.