Lövöldözés áldozata lett a Grammyre jelölt rapper, Nipsey Hussle

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Meggyilkolták Nipsey Hussle rappert vasárnap Los Angelesben, miután lövöldözés tört ki az utcán annál a ruhaboltnál, amely a rapper tulajdonában volt. 

Három embert lőttek meg hajnali 3 után 20 perccel a Hyde Parknál található bolt előtt. Az állítólag véletlenül ott tartózkodó rappert három lövés érte, a kórházban belehalt sérüléseibe. A két másik áldozat súlyos állapotban van.

Fotók a helyszínrőlFotó: MARK RALSTON/AFP
Fotók a helyszínrőlFotó: MARK RALSTON/AFP

A lövöldöző férfi elmenekült a helyszínről.

Az ABC televízió tudósítása szerint a rapper mintha megérezte volna a közelgő tragédiát, mert vasárnap délután azt írta a Twitteren: "áldás az embernek, ha kemény ellenségei vannak".

A rendőrség mindazonáltal nem bocsátkozott feltételezésekbe a lövöldözés okairól, megkezdte a nyomozást, és részleteket hétfő kora délutánra ígért.

A 33 éves, Los Angelesben született afro-amerikai Hasslet - akinek eredeti neve Ermias Asghedom - idén Grammy-díjra is jelölték Victory Lap című, 2019-es albumáért a rap kategóriában.

A ruhaboltot 2017 júniusában nyitotta meg, és tavaly szeptemberben már történt késelés és lövöldözés az üzletnél. A rendőrség azonban eredmény nélkül zárta le az ügyet, mert a bűncselekménynek nem voltak áldozatai, és a szemtanúk nem voltak hajlandók együttműködni a nyomozókkal. Így az elkövető személyére sem derült fény. (MTI/ABC/Marcio Jose Sanchez/AP)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.