Annyira megváltoztatta Nagy-Britanniát a migráció, hogy az Origo kénytelen Brazíliában készült képpel illusztrálni az állapotokat

media
2019 április 02., 11:47
comments 368

Megszokott témájában dobott különösen erőset az Origo. 

„Erőszak, gyerekverés, nemiszerv-csonkítások - ez már a hétköznapok része a briteknél” - foglalja össze a lap a cikkének a mondanivalóját, ami szándéka szerint arról szól, hogyan teszi tönkre napról napra a migráció Nagy-Britanniát.

A cikk maga egy kronológia. A hosszú felsorolást pedig a drámai folyamatot  bemutató képek erősítik. Amikor naponta történnek a rémisztő dolgok, mi sem egyszerűbb, mint illusztrálni mindezt. 

Itt van például rögtön a címlap tetjén lévő kép. Az Origo rendszeres fogyasztói nem először találkozhattak ezzel a fotóval, bár a képaláírás rendszeresen változik. 

  • Február 28. „Nyugat-Európában népességcsere zajlik” című írás
photo_camera Origo, február 28.
  • Március 6. Soros miatt támadja a Fideszt Weber? című írás
photo_camera Origo, március 6.
  • És a mostani: „Így teszi tönkre Nagy-Britanniát napról napra a migráció” című írás
photo_camera Origo, április 2. 

Megkerestük az eredeti fotót. Tavaly szeptember 28-án készült. 

Nem egészen Nagy-Britanniában, de mégcsak nem is Európában. Hanem Brazíliában, Sao Paulóban. 

Egy olyan tüntetésen, ahol az ellen tiltakoztak, hogy a metró biztonsági őrei bántalmazták egy munkából hazafelé tartó nigériai testvérpárt és egy kameruni nőt.  

photo_camera Fotó: FotoRua/NurPhoto

Angliától Franciaországig meneteltek a 2015-ös belgiumi tüntetők

A szövegbe szúrt következő fotóval sem most találkoztak először az Origo olvasói. Most így: 

photo_camera Origo, április 2.

Hol volt korábban ez a kép? Például ebben az írásban, aminek az volt a címe, hogy „Párizsból éppen a francia emberek szorulnak ki”

photo_camera Origo, március 25.

Az eredeti kép nem Nagy-Britanniában készült valamilyen súlyos bűncselekmény elkövetőiről, de nem nem is francia embereket szorítanak ki éppen. Belgiumban fotózták, még 2015 február 14-én.

photo_camera Fotó: NICOLAS MAETERLINCK/BELGA/AFP

Akkor talán majd a következő, harmadik fotó a Nagy-Britannia elmigránsosodásáról szóló cikkben.

Megvan ennek is az eredetije. A kép nem Nagy-Britanniában, hanem Belgiumban készült, egy szélsőjobbos politikus sajtóeseményén tavaly október 12-én.

photo_camera Fotó: LUC CLAESSEN/BELGA/AFP

Így gondold meg kétszer is, hogy beteszed-e a lábad Angliába. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.