Három professzort küldene a CEU-ra a Müncheni Műszaki Egyetem

oktatás
2019 április 02., 17:03
comments 110

A Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) három professzori állást hozna létre a CEU-n, mondta el a müncheni egyetem a Tagesspiegelnek. A TUM-en működő Hochschule für Politik München közpolitikai kara a technológiaközpontú politikatudományi képzéssel szeretné bővíteni a CEU kínálatát.

Manfred Weber, a Néppárt listavezetője a budapesti látogatásán jelentette be, hogy a müncheni egyetem és a BMW autógyár beszállhatnak a CEU fenntartásába. Ennek az értelme az lenne, hogy ha európai fenntartói is lesznek a CEU-nak, akkor már EU-s intézménynek számít, és így nem vonatkozhat rá a lex CEU.

A bajor bejelentés után Michael Ignatieff, a CEU rektora jogi garanciákat kért, hogy az egyetem továbbra is adhasson ki amerikai és európai diplomát. A müncheni egyetem is ezt tartja az együttműködés előfeltételének. Ignatieff és a TUM vezetése várhatóan április 11-12-én egyeztetnek a továbbiakról.

Palkovics László a Tagesspiegelnek erről azt mondta, hogy ha olyan megoldást találnak, ami jogilag lehetséges, akkor a kormány támogatni tudja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.