Három professzort küldene a CEU-ra a Müncheni Műszaki Egyetem

A Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) három professzori állást hozna létre a CEU-n,  mondta el a müncheni egyetem a Tagesspiegelnek. A TUM-en működő Hochschule für Politik München közpolitikai kara a technológiaközpontú politikatudományi képzéssel szeretné bővíteni a CEU kínálatát. 

Manfred Weber, a Néppárt listavezetője a budapesti látogatásán jelentette be, hogy a müncheni egyetem és a BMW autógyár beszállhatnak a CEU fenntartásába. Ennek az értelme az lenne, hogy ha európai fenntartói is lesznek a CEU-nak, akkor már EU-s intézménynek számít, és így nem vonatkozhat rá a lex CEU.

A bajor bejelentés után  Michael Ignatieff, a CEU rektora jogi garanciákat kért, hogy az egyetem továbbra is adhasson ki amerikai és európai diplomát. A müncheni egyetem is ezt tartja az együttműködés előfeltételének. Ignatieff  és a TUM vezetése várhatóan április 11-12-én egyeztetnek a továbbiakról.

Palkovics László a Tagesspiegelnek erről azt mondta, hogy ha olyan megoldást találnak, ami jogilag lehetséges, akkor a kormány támogatni tudja.  

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.