Kanada kétszer olyan gyorsan melegszik, mint a világ többi része

A legújabb kormányzati jelentés szerint Kanadában a felmelegedés kétszer olyan gyorsan zajlik, mint a világ többi részén. Ugyanis miközben a hőmérséklet világszinten 0,8 Celsius-fokkal emelkedett 1948 óta, Kanadában ez az emelkedés 1,7 fok volt. Ráadásul a Sarkvidéken ez a folyamat még gyorsabb, ott az emelkedés 2,3 fokos. A hó és a jég gyors olvadásának pedig köze lehet ahhoz, hogy Kanadában ilyen kiugró eredményt állapítottak meg.

A hétfőn nyilvánosságra hozott jelentés szerint a pusztító hőhullámok és a súlyos esőzések megszokottá válhatnak az országban. Egyben arra figyelmeztetnek, hogy a katasztrofális következményeket csak drasztikus intézkedésekkel lehetne elkerülni.  A jelentés szerint a felmelegedést a fosszilis tüzelőanyagok égetése okozza. Ennek ellenére az országban még mindig vita van politikai pártok között a szén-dioxid-adó bevezetéséről. Bár a szövetségi kormány hétfőn ezt kivetette négy olyan tartományra, ahol elutasították a bevezetését, a konzervatívok már meg is ígérték, hogy eltörlik, ha megnyerik a választásokat. (BBC/Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.