Költségvetési felügyelőket neveznek ki 13 eladósodott kórház élére

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A kormányközeli Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a leginkább eladósodott 13 kórházba költségvetési felügyelőket neveznek ki, a jelenlegi vezetők közül pedig többeket várhatóan menesztenek, a pozícióikra pedig új pályázatokat írnak ki. A lap szerint a felügyelők jelenléte csak ideiglenes. Úgy tudják, hogy az Emmiben készült egy terv a kórházak állandó eladósódásának megfékezésére: ha az elkészül, a kormány pedig rábólint, akkor a felügyelőket is visszahívják. 

A tervezetben szerepel egy minden intézményre kötelező kontrolling- és monitoringrendszer az átláthatóság megkönnyítéséért, és a szakrendelők, kórházak finanszírozásának újragondolása, hiszen minden szereplő szerint aalulfinanszírozott az egészségügy. 

A központi költségvetési szervként működő kórházak lejárt adóssága február végére több mint 23 milliárd forint volt. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.