Manfred Weber nem hajlandó együttműködni olyan pártokkal, amelyek szét akarják robbantani Európát

POLITIKA
2019 április 02., 10:26
comments 174

„A jövő többsége a középen lesz. Tíz év európai válságmenedzsmentet követően végre előre kell tekintenünk, és pozitív választ kell adnunk az előttünk álló kihívásokra. Nem fogok olyan pártokkal együtt dolgozni, amelyek Európát szét akarják robbantani"

- ezt mondta az éppen kampánykörúton lévő Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje. A hvg.hu az EPP hírleveléből idéz, melyben arról írnak, az elmúlt hetek legfőbb üzeneteinek egyike a populisták és szélsőségesek, mint az EP-választás utáni koalíciós partnerek tiszta elutasítása volt.

Weber pénteken arról beszélt a német közszolgálati tévében, hogy inkább nem lesz bizottsági elnök, ha ezt csak a Fidesz szavazataival érheti el, ezután a szolgamédia nyomorultnak, illetve nyálkás valaminek nevezte, Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára pedig azt írta, Weber ezzel vérig sértette a magyar választókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.