Az Emmi elindítja az Országos Görpark Programot

sport
2019 április 03., 05:28
comments 131

Újabb sportolási lehetőségek nyílnak meg a települések és a fiatalok előtt: az Emberi Erőforrások minisztere kezdeményezésére az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és a sportért felelős államtitkár a Magyar Országos Gördeszka és Görkorcsolya Sportági Szakszövetség bevonásával 2019-ben elindítja az Országos Görpark Program I. ütemét. A magyarországi városokban olyan görparkok kialakítását szeretnénk támogatni, amik biztonságosak, és az amatőr, hobbisportolók elvárásai mellett a versenyzők igényeit is ki tudják elégíteni.

A programba először a 20 ezer főnél nagyobb lakosságú önkormányzatok és önkormányzati szervek jelentkezhetnek. A görparkok kialakításának támogatására idén 350 millió forint áll rendelkezésre. Helyszínenként az összköltség 50 százalékát, de legfeljebb 30 millió forintot tudunk biztosítani. A támogatásban részesülőknek vállalnia kell a park ingyenes használatát, és a megépítése után 5 évig a park fenntartását, karbantartását és üzemeltetését.

Az Emmi közölte, hogy: „A megfelelő minőségű és színvonalú pályák építése érdekében a döntés előkészítésére felkértük a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Sportági Szakszövetséget, és támaszkodni kívánunk a javaslataikra.” A benyújtott igények szakmai, műszaki és pénzügyi vizsgálatát követően a helyszínekre vonatkozó végső döntést az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és az Emmi sportért felelős államtitkára közösen hozza meg.

A Programba 2019. április 30-ig van lehetőség jelentkezni, a görparkok átadásának határideje pedig 2020. június 30.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.