Az Emmi elindítja az Országos Görpark Programot

2019 április 3., szerda 5:28
131

Újabb sportolási lehetőségek nyílnak meg a települések és a fiatalok előtt: az Emberi Erőforrások minisztere kezdeményezésére az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és a sportért felelős államtitkár a Magyar Országos Gördeszka és Görkorcsolya Sportági Szakszövetség bevonásával 2019-ben elindítja az Országos Görpark Program I. ütemét. A magyarországi városokban olyan görparkok kialakítását szeretnénk támogatni, amik biztonságosak, és az amatőr, hobbisportolók elvárásai mellett a versenyzők igényeit is ki tudják elégíteni.

A programba először a 20 ezer főnél nagyobb lakosságú önkormányzatok és önkormányzati szervek jelentkezhetnek. A görparkok kialakításának támogatására idén 350 millió forint áll rendelkezésre. Helyszínenként az összköltség 50 százalékát, de legfeljebb 30 millió forintot tudunk biztosítani. A támogatásban részesülőknek vállalnia kell a park ingyenes használatát, és a megépítése után 5 évig a park fenntartását, karbantartását és üzemeltetését.

Az Emmi közölte, hogy: „A megfelelő minőségű és színvonalú pályák építése érdekében a döntés előkészítésére felkértük a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Sportági Szakszövetséget, és támaszkodni kívánunk a javaslataikra.” A benyújtott igények szakmai, műszaki és pénzügyi vizsgálatát követően a helyszínekre vonatkozó végső döntést az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és az Emmi sportért felelős államtitkára közösen hozza meg.

A Programba 2019. április 30-ig van lehetőség jelentkezni, a görparkok átadásának határideje pedig 2020. június 30.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt