Marsi Anikó felért a szakmája csúcsára

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kedden a nemzetstratégiai közérdekű Ripost, Lokál és Origo részleteket közölt a kormányellenes tüntetéseken is felszólaló Nagy Blanka ellenőrzőjéből, miután első fokon sorra bukták a pereket, amiket a kiskunfélegyházi gimnazista lány azután indított ellenük, hogy azt állították, több tárgyból bukásra áll, nem fog tudni leérettségizni.

A per iratai közé bekerült a lány ellenőrzőfüzete is, amit azért nyújtottak be, hogy a lapok állításait cáfolják. A Ripost, a Lokál és az Origo így tudta meg, milyen jegyei vannak a lánynak, és újabb cikkekben részletezték, hányszor kapott az ellenőrzője szerint rossz jegyet. (Egyébként így az is kiderült, hogy tényleg nem állt bukásra a lány, és úgy tűnik, leérettségizhet.) Litresits András, Nagy Blanka ügyvédje a 444-nek azt mondta, személyes adattal való visszaélés miatt terveznek feljelentést tenni a lapok ellen.

A világbotrány, ami arról szól, hogy mennyire kell jó tanulónak lenni ahhoz, hogy valaki bírálhassa a kormányt, természetesen a TV2 Tények című műsorát sem kerülhette el. Marsi Anikó gyakorlatilag felért a pályája csúcsára, amikor és ahogy igyekezett lejáratni a 19 éves gimnazistát az ellenőrzőfüzetében található jegyeket sorolva.

Marsi Anikó ezzel az alsós szintű csúfolódással vezette fel a riportot: „Az MSZP annyira meg akarta védeni a balliberális oldal trágárkodó tiniszónokát, hogy a bíróságon lebuktatta az ellenőrzőjével. Kiderült, hogy Nagy Blanka nem is olyan kiváló tanuló, mint ahogy azt megpróbálták elhitetni az emberekkel. Félévkor több tárgyból is éppen hogy megkapta a 2-est, emellett tele van 1-esekkel és 2-esekkel az ellenőrzője. Mindezt a bíróságon is bemutatta az MSZP ügyvédje, csak hogy mosdassa a védencét. Az akció mégsem sikerült.”

Hogy honnan jött, hogy bárki megpróbálta volna elhitetni, hogy kiváló tanuló a lány – aki azért perelt, mert összevissza hazudoztak róla –, az nem világos, Nagy Blanka mindenesetre a kormánymédia cikkeire kedden így reagált„Köszönöm kedves cikketek ,miszerint épphogy nem állok bukásra töriből. Hatalmas irónia, hogy ma kikaptam a töri tz-met amit az 😂új magyar demokráciából többek között az Orbán - kormányból írtam.😂 Én és az 5ös töri dogám puszilunk titeket. Na meg milyen ország az, milyen ember az aki csak egy adott jegy alapján képes elítélni.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.