Nem lehetett megállapítani, melyik ikertestvér a kislány apja, ezért mindkettőnek gyerektartást kell fizetnie

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy bíró gyerektartási díj fizetésére ítélt két ikertestvért Brazíliában, Cachoeira Alta városában. Mindkettőjüknek a brazil minimálbér 30 százalékát kell kifizetnie egy kilencéves kislány anyjának, aki állítja, egyikük a gyerekek apja.

Csak épp fogalma sincs, hogy melyikük az.

A két férfi már kamaszkorától kezdve hasznot húz abból, hogy lényegében teljesen ugyanolyanok. A bíróság is megállapította, hogy a hasonlóságot főleg csajozásnál használták, így bujkálva a nők elől. A 25 éves - meg nem nevezett - nő egyszer volt együtt az egyikükkel, ebből az együttlétből született a kislány.

Onnantól kezdve azonban az ikerpár mindkét tagja tagadta, hogy ő lenne az apa. A bíróság szerint szándékosan, arra játszották rá, hogy nem lehet megállapítani, hogy melyikük a kislány apja.

Az anya 2017-ben fordult bírósághoz, de eleinte ott is működött az ikrek terve. Mindkettőjüknél megcsinálták a DNS-tesztet, és mindkét férfi esetében azt állapították meg, hogy 99,9 százalék, hogy ő a gyerek apja. Mivel a DNS-ük is megegyezik, ezért ez nem csoda.

A bíró azonban túljárt az eszükön, és azt mondta, oké, akkor mindketten gyerektartásit fognak fizetni, és segíteni fogják a gyerek iskoláztatását és ruháztatását.

“Egyikük, rosszhiszeműen, el akarja rejteni az apaságát. Ezt a viselkedést a bíróság nem tolerálhatja” - érvelt Felipe Peruca bíró.

Az anya azonban nem elégedett, szerinte a testvérek pontosan tudják, melyikük az apa, a lányának pedig joga van tudni, hogy ki az apja. Ezért valószínűleg fellebbezni fog. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.