Nem lehetett megállapítani, melyik ikertestvér a kislány apja, ezért mindkettőnek gyerektartást kell fizetnie

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy bíró gyerektartási díj fizetésére ítélt két ikertestvért Brazíliában, Cachoeira Alta városában. Mindkettőjüknek a brazil minimálbér 30 százalékát kell kifizetnie egy kilencéves kislány anyjának, aki állítja, egyikük a gyerekek apja.

Csak épp fogalma sincs, hogy melyikük az.

A két férfi már kamaszkorától kezdve hasznot húz abból, hogy lényegében teljesen ugyanolyanok. A bíróság is megállapította, hogy a hasonlóságot főleg csajozásnál használták, így bujkálva a nők elől. A 25 éves - meg nem nevezett - nő egyszer volt együtt az egyikükkel, ebből az együttlétből született a kislány.

Onnantól kezdve azonban az ikerpár mindkét tagja tagadta, hogy ő lenne az apa. A bíróság szerint szándékosan, arra játszották rá, hogy nem lehet megállapítani, hogy melyikük a kislány apja.

Az anya 2017-ben fordult bírósághoz, de eleinte ott is működött az ikrek terve. Mindkettőjüknél megcsinálták a DNS-tesztet, és mindkét férfi esetében azt állapították meg, hogy 99,9 százalék, hogy ő a gyerek apja. Mivel a DNS-ük is megegyezik, ezért ez nem csoda.

A bíró azonban túljárt az eszükön, és azt mondta, oké, akkor mindketten gyerektartásit fognak fizetni, és segíteni fogják a gyerek iskoláztatását és ruháztatását.

“Egyikük, rosszhiszeműen, el akarja rejteni az apaságát. Ezt a viselkedést a bíróság nem tolerálhatja” - érvelt Felipe Peruca bíró.

Az anya azonban nem elégedett, szerinte a testvérek pontosan tudják, melyikük az apa, a lányának pedig joga van tudni, hogy ki az apja. Ezért valószínűleg fellebbezni fog. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.