Nem lehetett megállapítani, melyik ikertestvér a kislány apja, ezért mindkettőnek gyerektartást kell fizetnie

Egy bíró gyerektartási díj fizetésére ítélt két ikertestvért Brazíliában, Cachoeira Alta városában. Mindkettőjüknek a brazil minimálbér 30 százalékát kell kifizetnie egy kilencéves kislány anyjának, aki állítja, egyikük a gyerekek apja.

Csak épp fogalma sincs, hogy melyikük az.

A két férfi már kamaszkorától kezdve hasznot húz abból, hogy lényegében teljesen ugyanolyanok. A bíróság is megállapította, hogy a hasonlóságot főleg csajozásnál használták, így bujkálva a nők elől. A 25 éves - meg nem nevezett - nő egyszer volt együtt az egyikükkel, ebből az együttlétből született a kislány.

Onnantól kezdve azonban az ikerpár mindkét tagja tagadta, hogy ő lenne az apa. A bíróság szerint szándékosan, arra játszották rá, hogy nem lehet megállapítani, hogy melyikük a kislány apja.

Az anya 2017-ben fordult bírósághoz, de eleinte ott is működött az ikrek terve. Mindkettőjüknél megcsinálták a DNS-tesztet, és mindkét férfi esetében azt állapították meg, hogy 99,9 százalék, hogy ő a gyerek apja. Mivel a DNS-ük is megegyezik, ezért ez nem csoda.

A bíró azonban túljárt az eszükön, és azt mondta, oké, akkor mindketten gyerektartásit fognak fizetni, és segíteni fogják a gyerek iskoláztatását és ruháztatását.

“Egyikük, rosszhiszeműen, el akarja rejteni az apaságát. Ezt a viselkedést a bíróság nem tolerálhatja” - érvelt Felipe Peruca bíró.

Az anya azonban nem elégedett, szerinte a testvérek pontosan tudják, melyikük az apa, a lányának pedig joga van tudni, hogy ki az apja. Ezért valószínűleg fellebbezni fog. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.