Orbán Balázs: Bármi áron meg kell akadályozni, hogy a migránskaravánok az EU területére lépjenek

A magyar kormány azt várja az Európai Unió illetékes szerveitől, hogy lépjenek fel a migránskaravánok ellen, akadályozzák meg, hogy elinduljanak – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az M1-en.

Orbán Balázs az MTI szerint azt mondta, Magyarország mindenképpen megvédi a határokat, és a kerítés állni fog, de azt, hogy a migránskaravánok az unió területére lépjenek, bármi áron meg kell akadályozni, hiszen nincs más megoldás.

Az államtitkár szerint az látszik egyébként, hogy a karavánokat az interneten, a közösségi média segítségével szervezik, és ez nem lehet véletlen. Mára az ilyen akciók politikai termékekké váltak, amiket tulajdonképpen a bevándorlást támogató erők vetnek be – mondta Orbán Balázs.

Az államtitkár a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a karavánoknak egyetlen céljuk van: nyomás alá helyezni az illegális bevándorlást nem támogató tagállamokat, és elérni, hogy kinyissák a kapukat, a határokat – írja az MTI.

Orbán Balázs András, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől az Országház Gobelin-termében 2018. május 22-én.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Ehhez kapcsolódik a múlt heti cikkünk, amiben J. M. Coetzee Nobel-díjas író magyarul újra megjelenő, A barbárokra várva című regénye, amiben a félelem gerjesztésével zsarnokságot építenek a civilizáció védelmében.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.