Orbán Balázs: Bármi áron meg kell akadályozni, hogy a migránskaravánok az EU területére lépjenek

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A magyar kormány azt várja az Európai Unió illetékes szerveitől, hogy lépjenek fel a migránskaravánok ellen, akadályozzák meg, hogy elinduljanak – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az M1-en.

Orbán Balázs az MTI szerint azt mondta, Magyarország mindenképpen megvédi a határokat, és a kerítés állni fog, de azt, hogy a migránskaravánok az unió területére lépjenek, bármi áron meg kell akadályozni, hiszen nincs más megoldás.

Az államtitkár szerint az látszik egyébként, hogy a karavánokat az interneten, a közösségi média segítségével szervezik, és ez nem lehet véletlen. Mára az ilyen akciók politikai termékekké váltak, amiket tulajdonképpen a bevándorlást támogató erők vetnek be – mondta Orbán Balázs.

Az államtitkár a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a karavánoknak egyetlen céljuk van: nyomás alá helyezni az illegális bevándorlást nem támogató tagállamokat, és elérni, hogy kinyissák a kapukat, a határokat – írja az MTI.

Orbán Balázs András, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől az Országház Gobelin-termében 2018. május 22-én.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Ehhez kapcsolódik a múlt heti cikkünk, amiben J. M. Coetzee Nobel-díjas író magyarul újra megjelenő, A barbárokra várva című regénye, amiben a félelem gerjesztésével zsarnokságot építenek a civilizáció védelmében.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.