Orbán Balázs: Bármi áron meg kell akadályozni, hogy a migránskaravánok az EU területére lépjenek

2019 április 3., szerda 7:51
455

A magyar kormány azt várja az Európai Unió illetékes szerveitől, hogy lépjenek fel a migránskaravánok ellen, akadályozzák meg, hogy elinduljanak – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az M1-en.

Orbán Balázs az MTI szerint azt mondta, Magyarország mindenképpen megvédi a határokat, és a kerítés állni fog, de azt, hogy a migránskaravánok az unió területére lépjenek, bármi áron meg kell akadályozni, hiszen nincs más megoldás.

Az államtitkár szerint az látszik egyébként, hogy a karavánokat az interneten, a közösségi média segítségével szervezik, és ez nem lehet véletlen. Mára az ilyen akciók politikai termékekké váltak, amiket tulajdonképpen a bevándorlást támogató erők vetnek be – mondta Orbán Balázs.

Az államtitkár a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a karavánoknak egyetlen céljuk van: nyomás alá helyezni az illegális bevándorlást nem támogató tagállamokat, és elérni, hogy kinyissák a kapukat, a határokat – írja az MTI.

Orbán Balázs András, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől az Országház Gobelin-termében 2018. május 22-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Ehhez kapcsolódik a múlt heti cikkünk, amiben J. M. Coetzee Nobel-díjas író magyarul újra megjelenő, A barbárokra várva című regénye, amiben a félelem gerjesztésével zsarnokságot építenek a civilizáció védelmében.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt