Orbán Balázs: Bármi áron meg kell akadályozni, hogy a migránskaravánok az EU területére lépjenek

elmebaj
2019 április 03., 07:51

A magyar kormány azt várja az Európai Unió illetékes szerveitől, hogy lépjenek fel a migránskaravánok ellen, akadályozzák meg, hogy elinduljanak – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az M1-en.

Orbán Balázs az MTI szerint azt mondta, Magyarország mindenképpen megvédi a határokat, és a kerítés állni fog, de azt, hogy a migránskaravánok az unió területére lépjenek, bármi áron meg kell akadályozni, hiszen nincs más megoldás.

Az államtitkár szerint az látszik egyébként, hogy a karavánokat az interneten, a közösségi média segítségével szervezik, és ez nem lehet véletlen. Mára az ilyen akciók politikai termékekké váltak, amiket tulajdonképpen a bevándorlást támogató erők vetnek be – mondta Orbán Balázs.

Az államtitkár a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a karavánoknak egyetlen céljuk van: nyomás alá helyezni az illegális bevándorlást nem támogató tagállamokat, és elérni, hogy kinyissák a kapukat, a határokat – írja az MTI.

Orbán Balázs András, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől az Országház Gobelin-termében 2018. május 22-én.
photo_camera Orbán Balázs András, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől az Országház Gobelin-termében 2018. május 22-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Ehhez kapcsolódik a múlt heti cikkünk, amiben J. M. Coetzee Nobel-díjas író magyarul újra megjelenő, A barbárokra várva című regénye, amiben a félelem gerjesztésével zsarnokságot építenek a civilizáció védelmében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.