Saját unokáját hozta világra egy 61 éves nebraskai nő

TUDOMÁNY
2019 április 03., 04:53
comments 179

Cecile Eledge 61 éves korában saját unokáját hozta világra. A nebraskai nő meleg fia, és annak férjének gyermekét hozta a világra.

A béranyaság ötletét maga a nő vetette fel, amikor fia, Matthew és férje, Elliot Dougherty belevágott a családalapításba. "Persze, hogy nevettek" - mesélte a BBC-nek.

Mivel Eledge ekkor már 59 éves volt, eleinte viccként kezelték az ötletét. "Inkább tűnt csodálatos érzelmi megnyilvánulásnak tőle. Olyan önzetlen asszony" - mesélte Elliot Dougherty. Ám amikor elkezdték komolyan felmérni a lehetőségeket, egy termékenységi doktor életképesnek nevezte az ötletet. Így hát Eledge elvégezte a teszteket, amelyek alapján végül engedélyezték a beavatkozást.

"Nagyon egészségtudatos vagyok, pillanatnyi kétségünk se volt afelől, hogy ki tudom hordani a bébit" - mondta. A gyerek végül teljes családi vállalkozásban készült. A spermát Eledge fiától vették le, a petesejtet a másik oldalról Dougherty nővére, Lea ajánlotta fel.

Eledge elmondása szerint a terhesség sima volt, bár az életkora miatt a tünetek "kicsit erősebbek" voltak három korábbi terhességéhez képest. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt