Saját unokáját hozta világra egy 61 éves nebraskai nő

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Cecile Eledge 61 éves korában saját unokáját hozta világra. A nebraskai nő meleg fia, és annak férjének gyermekét hozta a világra.

A béranyaság ötletét maga a nő vetette fel, amikor fia, Matthew és férje, Elliot Dougherty belevágott a családalapításba. "Persze, hogy nevettek" - mesélte a BBC-nek.

Mivel Eledge ekkor már 59 éves volt, eleinte viccként kezelték az ötletét. "Inkább tűnt csodálatos érzelmi megnyilvánulásnak tőle. Olyan önzetlen asszony" - mesélte Elliot Dougherty. Ám amikor elkezdték komolyan felmérni a lehetőségeket, egy termékenységi doktor életképesnek nevezte az ötletet. Így hát Eledge elvégezte a teszteket, amelyek alapján végül engedélyezték a beavatkozást.

"Nagyon egészségtudatos vagyok, pillanatnyi kétségünk se volt afelől, hogy ki tudom hordani a bébit" - mondta. A gyerek végül teljes családi vállalkozásban készült. A spermát Eledge fiától vették le, a petesejtet a másik oldalról Dougherty nővére, Lea ajánlotta fel.

Eledge elmondása szerint a terhesség sima volt, bár az életkora miatt a tünetek "kicsit erősebbek" voltak három korábbi terhességéhez képest. (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 11,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.