Saját unokáját hozta világra egy 61 éves nebraskai nő

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Cecile Eledge 61 éves korában saját unokáját hozta világra. A nebraskai nő meleg fia, és annak férjének gyermekét hozta a világra.

A béranyaság ötletét maga a nő vetette fel, amikor fia, Matthew és férje, Elliot Dougherty belevágott a családalapításba. "Persze, hogy nevettek" - mesélte a BBC-nek.

Mivel Eledge ekkor már 59 éves volt, eleinte viccként kezelték az ötletét. "Inkább tűnt csodálatos érzelmi megnyilvánulásnak tőle. Olyan önzetlen asszony" - mesélte Elliot Dougherty. Ám amikor elkezdték komolyan felmérni a lehetőségeket, egy termékenységi doktor életképesnek nevezte az ötletet. Így hát Eledge elvégezte a teszteket, amelyek alapján végül engedélyezték a beavatkozást.

"Nagyon egészségtudatos vagyok, pillanatnyi kétségünk se volt afelől, hogy ki tudom hordani a bébit" - mondta. A gyerek végül teljes családi vállalkozásban készült. A spermát Eledge fiától vették le, a petesejtet a másik oldalról Dougherty nővére, Lea ajánlotta fel.

Eledge elmondása szerint a terhesség sima volt, bár az életkora miatt a tünetek "kicsit erősebbek" voltak három korábbi terhességéhez képest. (Via BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.