Védője szerint 50:50, hogy Hasszán F. terrorista, vagy csak egy szír paraszt

Kilenc órán át hallgatták ki kedden a Fővárosi Nyomozó Ügyészség munkatársai Hasszán F.-t, írja a Magyar Nemzet, amely a kihallgatás után beszélt is a Magyarországon a belga hatóságok jelzése alapján terrorizmus gyanújával letartóztatott szír férfi ügyvédjével, Kelen Lászlóval.

Kelen részletesen beszélt a lapnak a kihallgatáson elhangzottakról, így arról is, hogy az F. elleni legkomolyabb vádra, mely szerint személyesen vett részt Homszban húsz ember kivégzésében, bosszúból azért, mert egyik rokonuk nem akart csatlakozni az ISIS-hez, a magyar és a belga hatóságoknak is csak közvetett tanúik vannak. Egészen pontosan két ember, akik elméletben olyasvalakitől hallottak F.-ről, aki valóban szemtanúja volt a történteknek. Ezt az állítólagos szemtanút viszont még nem sikerült kézre keríteni.

Kelen kételyeket fogalmazott meg a valódi szemtanúval kapcsolatban. Szerinte valószínűtlen, hogy "valaki csak úgy odasétál egy kivégzés helyszínére". Illetve attól is tart, hogy a közvetlen szemtanú esetleg F. rosszakarója lehet. Elmondása szerint F. rövid ideig a rezsim hadseregében is szolgált, de dezertált, így okkal tarthat a hatalom bosszújától.

Azt, hogy F. terrorcselekmények szervezője lenne, Kelen azért tartja kétségesnek, mert a férfi analfabéta. Ráadásul vallomása szerint abban az időszakban, amelyben a hatóságok szerint terrorcselekményeket követett el és terrorszervezetet vezetett, Görögországban és Törökországban tartózkodott. Ezt állítása szerint tanúk is igazolni tudják, akinek meg is adta az elérhetőségeiket.

Kelen "nagyobb összeget" arra se tenne, hogy a felvételen, amelyen a gyanú szerint F. látható az ISIS szimpatizánsaként, valóban F. látható. "Az ügy jelenlegi szakaszában ötven-ötven százalék az esélye, hogy Hasszán F. terrorista, vagy egy szír paraszt" - mondta.

F.-t tavaly ősszel fogták el Magyarországon, és ítélték el embercsempészetért. Kitoloncolására várt, amikor a belga hatóságok jelzése alapján letartóztatták. Kelen az embercsempészési ügy részleteiről is beszámolt. Mint mondta, F. egy, a feleségére hasonlító asszonyt próbált neje papírjaival Európába hozni ötezer euró fejében.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.