A MOL ajánlatát is beelőzve szaúdiak építhetnek gázvezetéket Bulgáriában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A legolcsóbb ajánlattal a szaúdi vezetésű Arkad Engineering csoport nyerte a bolgár Bulgartransgaz hálózatüzemeltető 1 milliárd eurós tenderét egy új gázvezeték építésére az országban. A pályázaton egy MOL vezette magyar konzorcium is indult, valamint egy olasz, egy német és egy orosz (luxemburgi) ajánlat is érkezett. A 474 kilométer hosszú vezeték a Szerbiába és Magyarországra tartó TurkStream nevű projekt része, ami Oroszországot, Törökországot, és a Balkánt kötné össze az európai piacokkal. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.