A TV2 műsorgyártóját kebelezné be Mészáros Lőrinc

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Miután szerdán kiderült, hogy távozik a TV2-csoporttól Dirk Gerkens, a csatorna vezérigazgatója és igazgatósági tagja, teendőit pedig Vaszily Miklós, az igazgatóság elnöke látja el, máris itt az újabb pletyka, hogy hogyan venné át a csatorna fölötti uralmat Mészáros Lőrinc. Az mmonline.hu úgy tudja, hogy a felcsúti sikerember a Gerkens-szel együtt mozgó IKO műsorgyártó cégben növelné a befolyását. A Rákosi Tamás gründolta cég egy évvel a belga vezér érkezése után kezdett az RTL Klubnak dolgozni, majd követte a TV2-höz is. 

Mészáros egy érdekeltsége már korábban, 2017-ben 17 százalékos tulajdont szerzett az IKO-ban: a Status MPE Magántőke-alap vette meg azt az H-SK Reklám Kft.-től. Az mmonline.hu megjegyzi, hogy ugyanekkor szerzett 25,2 százalékos tulajdont a tőkealap az Atmediában, ami többek közt

a TV2, a közmédia és számos tematikus csatorna reklámidejét értékesíti. 

A lap szerint kérdés, hogy hogyan alakul a cég és benne Mészáros befolyása a jövőben. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.