Bocsánatot kér a Harry Potter köteteket égető lengyel pap

külföld
2019 április 04., 13:25
comments 252

Hétfőn lett világhírű a Lengyelország északi felén fekvő Koszalinban szolgáló katolikus pap, bejárta a világsajtót, hogy a településen

olyan könyveket égettek a hétvégén, melyeket szentségtörőnek és bálványimádónak ítéltek meg. Köztük a Harry Potter sorozat több példányát is.

A felháborodást és értetlenkedést Rafał Jarosiewicz atya bocsánatkérése követte. A pap Facebookon kért elnézést, 

nem akart sem szerzőket, sem vallási csoportokat, sem más kisebbséget elítélni vagy megsérteni az égetés alkalmával. 

A könyvégetésről szóló posztot törölte is. A magyarázkodással nincs vége a történetnek, Jarosiewicz atya bírságra számíthat, mivel egy helyi környezetvédő csoport feljelentette őt illegális hulladékégetés miatt, írja a Guardian.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.