Éleződik az ukrán elnökválasztás: alkohol- és drogteszt után egy stadionban vitázhat Zelenszkij és Porosenko

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Felpörgeti kampányát Volodimir Zelenszkij az ukrán elnökválasztás második fordulója előtt: szerda este nem akármilyen vitára hívta ki Petro Porosenko hivatalban lévő államfőt.

Alkohol- és drogtesztet követően a kijevi Olimpiai Stadion pályájára invitálta kihívóját, aki elfogadta feltételeit.

Zelenszkij csütörtökön még egy lapáttal rátett: az első forduló harmadik helyezettjét, Julija Timosenkót kérte fel a vita moderálására.

A múlt vasárnapi első fordulón a humorista-producer Zelenszkij, a Nép Szolgája párt jelöltjeként a szavazatok 30,24 százalékát szerezte meg, mögötte Porosenko végzett, mindössze a voksok 15,95 százalékával. (MTI/Unian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.