Elutasították Strasbourgban a West-Balkán volt tulajdonosának beadványát

Szalontay Győzőt három év négy hónapra ítélték a 2011-ben történt tragédia miatt, amikor a Nyugati téren található, azóta bezárt szórakozó helyen 3000 ember zsúfolódott össze, pánik tört ki, és három fiatal lány megfulladt a tömegben. Szalontay a hely tulajdonosa volt, de a tragédiával végződő bulit nem ő szervezte. Szerinte a magyar hatóságok megsértették a tisztességes tárgyaláshoz való jogát, ezért fordult az Emberi Jogok Európai Bíróságához, de ott elutasították a panaszát. A bíróság érvelése szerint még nem használt ki minden magyar jogorvoslait lehetőséget, nem nyújtott be például alkotmányjogi panaszt. Amíg a magyar lehetőségeket végig nem járja, addig Strasbourgban nem foglalkoznak ügyével. (24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.