Elutasították Strasbourgban a West-Balkán volt tulajdonosának beadványát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szalontay Győzőt három év négy hónapra ítélték a 2011-ben történt tragédia miatt, amikor a Nyugati téren található, azóta bezárt szórakozó helyen 3000 ember zsúfolódott össze, pánik tört ki, és három fiatal lány megfulladt a tömegben. Szalontay a hely tulajdonosa volt, de a tragédiával végződő bulit nem ő szervezte. Szerinte a magyar hatóságok megsértették a tisztességes tárgyaláshoz való jogát, ezért fordult az Emberi Jogok Európai Bíróságához, de ott elutasították a panaszát. A bíróság érvelése szerint még nem használt ki minden magyar jogorvoslait lehetőséget, nem nyújtott be például alkotmányjogi panaszt. Amíg a magyar lehetőségeket végig nem járja, addig Strasbourgban nem foglalkoznak ügyével. (24.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.