Görög titkosszolgálat az Euronewsnak: Nincs bizonyíték arra, hogy a Budapesten őrizetbe vett szír férfi terrorista

Terrorizmus
2019 április 04., 13:30
comments 141

„(...) aggasztónak tartjuk, hogy lehetséges terrorista kérdéseket és személyeket kicsinyes politikai célok szolgálatába állítanak. Az ilyen taktika az európai titkosszolgálatok és biztonsági ügynökségek együttműködésének és az európai polgárok biztonságának érdekében folytatott terrorizmusellenes harcának szétfeszítésével fenyeget”

Ezt mondta a görög titkosszolgálat, az EYP az Euronewsnak Hassan F. ügyéről, akit Budapesten vettek őrizetbe. A férfival kapcsolatban Deutsch Tamás fideszes EP képviselő azt mondta, hogy „szír terroristavezér”, aki a "megalapozott gyanú szerint az Iszlám Állam egyik hóhéra volt", és Halász János Fidesz szóvivő is így hivatkozott rá.

Ehhez képest a görög hatóságok az Euronews kérdésére azt mondták, hogy

„semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a Budapesten márciusban őrizetbe vett szír férfi terrorista tevékenységben vagy szervezetben vett volna részt.”

A görögök szerint a magyar terrorelhárítás a jelek szerint nem vette figyelembe, hogy az őrizetesek nagyon gyakran vad állításokat tesznek a kedvezőbb elbánás érdekében, ezért mondhatta valaki, hogy Hassan terroristaként működött.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.