Görög titkosszolgálat az Euronewsnak: Nincs bizonyíték arra, hogy a Budapesten őrizetbe vett szír férfi terrorista

„(...) aggasztónak tartjuk, hogy lehetséges terrorista kérdéseket és személyeket kicsinyes politikai célok szolgálatába állítanak. Az ilyen taktika az európai titkosszolgálatok és biztonsági ügynökségek együttműködésének és az európai polgárok biztonságának érdekében folytatott terrorizmusellenes harcának szétfeszítésével fenyeget”

Ezt mondta a görög titkosszolgálat, az EYP az Euronewsnak Hassan F. ügyéről, akit Budapesten vettek őrizetbe. A férfival kapcsolatban Deutsch Tamás fideszes EP képviselő azt mondta, hogy „szír terroristavezér”, aki a "megalapozott gyanú szerint az Iszlám Állam egyik hóhéra volt", és Halász János Fidesz szóvivő is így hivatkozott rá.

Ehhez képest a görög hatóságok az Euronews kérdésére azt mondták, hogy

„semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a Budapesten márciusban őrizetbe vett szír férfi terrorista tevékenységben vagy szervezetben vett volna részt.”

A görögök szerint a magyar terrorelhárítás a jelek szerint nem vette figyelembe, hogy az őrizetesek nagyon gyakran vad állításokat tesznek a kedvezőbb elbánás érdekében, ezért mondhatta valaki, hogy Hassan terroristaként működött.