Gulyás Gergely: „Nem igaz a város nagy részére, hogy ellopják a parkolási pénzeket”

Budapest
2019 április 04., 11:00
comments 134

Csütörtökön kormányinfót tartott a Miniszterelnökséget vezető miniszter Gulyás Gergely. Itt többször is válaszolt a parkolási balhéval kapcsolatos kérdésekre. Összefoglalva, a kormányzati álláspont az alábbi:

Csak Zuglóban lopnak.

„Nem igaz a város nagy részére, hogy ellopják a parkolási pénzeket mondja Gulyás, aki szerint ezt a fővárosi autósok nagy része csak a zuglói rendszer miatt gondolhatja. Mint mondta, más kerületekben tényleg visszaforgatják a parkolási bevételeket, például az utak felújítására.” írja az atv. 

Mutatunk egy rövid videót, amit a Józsefvárosi Önkormányzat tett közzé, és ami miatt még 2017-ben maga a polgármester, Kocsis Máté tett feljelentést. A felvételen a polgármester állítása szerint az látható, hogy a parkolási pénzeket számoló K. Zoltán, önkormányzati alkalmazott kipakolja a széfet. Információink szerint a szakember körülbelül 60 millió forintot sikkasztott el.

2010 után ebben a pénzszámoló szobában tárolták a ferencvárosi és a józsefvárosi pénzeket is. Nem egy egyszeri kis stikliről van szó, hiszen apróban kibugázni az önkormányzat helyiségéből sok millió forintot nagyon kemény meló. Az ügyben a rendőrség annyira nyomoz, hogy az elmúlt több, mint másfél évben „1 fő gyanúsított került kihallgatásra”

link Forrás

Tehát ez rögtön még két kerület a zuglóin felül, ahol szisztematikusan eltüntethettek parkolási pénzeket. Ráadásul a most jogosan kritizált zuglói parkolási tender jól fizetett szakértője Biál Csaba volt. Biál Csaba pedig a Pesti Srácok információja szerint pont a sikkasztással gyanúsított K. Zoltán unokatestvére, és a 8. kerületi parkolás vezetője volt, amíg Kocsis Máté ki nem rúgta. Azért sem igaz, hogy egyetlen kerület határában megállnának  a visszaélések, mert a gyanús parkolási szakemberek több kerületben is felbukkannak, cégeik pedig behálózzák az egész fővárost. 

A budapesti parkolás sötét ügyeiről szól filmünkben részletesen bemutatjuk, hogy számos kerületben a szocialisták és a fideszesek közös támogatásával korábban súlyos parkolási csalásért elítélt vállalkozók és jelenleg is milliárdos visszaélésekkel vádolt parkolási szakemberek szedik be és szívják el a budapesti autósok pénzét:

link Forrás

Tehát ahogy Karácsony Gergely asszisztált a zuglóiak megkárosításához, úgy asszisztál ezzel a kijelentésével Gulyás Gergely és a Magyar Kormány a budapesti emberek kifosztásához. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.